НОВИНИ ДНЯ: Вибори у США. Топ-5 фактів про виборчу кампанію 2024 року  Навіщо кухарі додають до тушкованої капусти молоко: ви точно про це не знали  Місяць до виборів у США. Які рейтинги у Трампа й Гарріс і що вони готують один проти одного  Перемир’я замість перемоги?: чому кінець війни в Україні – за горами  У Росії пригрозили війною ще кільком країнам: що обурило Москву  Як тушкувати капусту в каструлі, з м'ясом на сковорідці, скільки часу потрібно для її приготування  Ціна як за оренду. Українці частіше купують квартири в новобудовахвсі новини дня
Бізнес
Економіка
14.05.2013 19:00 1441

Сланцевий газ збагатить Україну - експерт

Видобуток сланцевого газу на території України дозволить стати потужним гравцем на енергетичному світовому ринку та перетворитися з імпортера на експортера газу.  

Таку думку висловив політолог Вадим Карасьов.

«Розробка сланцевого газу може зробити Україну експортером газу. Це зовсім інша конфігурація, це зовсім інша участь у політичному ринку. Ми тоді можемо інтегруватися в світовий ринок, наприклад, як США, й розробляти свою стратегію, а не бути постімперським газовим транзитом», - сказав він.

За словами Карасьова, останні 20 років Україна була імпортером газу й у енергетичному плані залежала від Росії.

«Для України є дві задачі для енергетичної незалежності. Це - сланцевий газ і інтеграція в світовий ринок сланцевого газу і в нову світову енергетичну конфігурацію. Друге - це зробити все, щоб провести модернізацію ГТС. Тобто, щоб Україна була частиною європейського газового ринку», - зазначив політолог, якого цитує Укрінформ.

Оценка материала:

3.67 / 3
Сланцевий газ збагатить Україну - експерт 3.67 5 3
Бізнес / Економіка
14.05.2013 19:00 1441
Еще материалы раздела «Економіка»