<
НОВИНИ ДНЯ: Щоб не піднімати ціни на бензин, гроші можна взяти у казино: звернення до ВР  Україна не може себе захистити через обмеження США – ISW  21 травня по всій Україні стане ще тепліше  Звіт Пентагону вказав на сильні та слабкі сторони ЗСУ  Опозиція РФ заговорила про "програш" Заходу у війні Путіна та описала страшний сценарій для України  У Росії дефіцит пального через удари по НПЗ, їй допомагає Білорусь, - ЦНС  В Україну йде перша спека: синоптик дала прогноз прогноз на 21 травнявсі новини дня
Політика
Україна
06.06.2013 16:28 2031

Янукович знов хоче змінити систему виборів

Президент Віктор Янукович для вдосконалення виборчого законодавства пропонує перейти до голосування за партійними списками із преференціями.  

Про це йдеться у щорічному посланні президента до Верховної Ради.

«Для вдосконалення виборчої системи та виборчих процедур необхідно розглянути доцільність таких заходів, як перехід до голосування за партійними списками із преференціями», - сказано в посланні.

Він пропонує «запровадження додаткових критеріїв визначення меж територіальних виборчих округів: вимога щодо неперервності (суцільності) їх території, крім випадків, коли принцип неперервності порушений при встановленні меж областей».

Також він рекомендує максимально враховувати внутрішньорегіонального адміністративного поділу та меж проживання етнічних груп.

В посланні також рекомендується надання пріоритетного права формування складу ОВК саме політичним партіям, що формують власні фракції у Верховній Раді поточного скликання.

Він також пропонує встановити принцип пропорційності при формуванні персонального складу дільничних виборчих комісій залежно від кількості кандидатів, висунутих політичними партіями в одномандатних виборчих округах.

«Необхідним є також обмеження права політичних партій делегувати своїх представників до дільничних виборчих комісій лише в тих одномандатних виборчих округах, де ними були висунуті кандидати», - сказано в повідомленні.

Янукович також пропонує встановити граничні обмеження щодо витрат на виборчу кампанію політичних партій і кандидатів у народні депутати України.

Крім того, він закликав сформувати нове виборче законодавство на основі європейських політико-правових стандартів.

Водночас він зазначив, що відновлення одномандатних виборчих округів дало змогу забезпечити розширення для українських громадян можливості впливати на персональний склад ВР, тісніший зв'язок депутатів із виборцями та вищий ступінь політичної відповідальності народних обранців.

Оценка материала:

5.00 / 1
Янукович знов хоче змінити систему виборів 5.00 5 1
Політика / Україна
06.06.2013 16:28 2031
Еще материалы раздела «Україна»