<
НОВИНИ ДНЯ: Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Українівсі новини дня
Бізнес
Економіка
12.06.2013 17:34 2270

Світовий банк видав невтішний прогноз для України

Визначальними для подальшого економічного зростання України стануть реформи, про які вона домовиться з ЄС/МВФ або Росією.  

Про це пишуть експерти Світового банку у останньому звіті «Світові економічні перспективи: менше нестабільності, але повільніше зростання».

«Економічне зростання в країнах Центральної та Східної Європи, що розвиваються, як очікується, збільшиться помірно - лише до 1,9% в 2013 році порівняно з 1,5% в 2012 році зважаючи на те, що більшість факторів, які стримували зростання минулого року продовжуватимуть перешкоджати економічному росту і цього року, але в деяких країнах менш інтенсивно», - вважають автори звіту.

«Грошово-кредитна політика в більшості країн залишається стимулюючою, тоді як темпи бюджетної консолідації послабились в Румунії, Латвії та Литві, зменшуючи перешкоди загальному зростанню...Аналогічним чином, грошово-кредитна політика в Україні як і раніше обмежена її де-факто прив'язкою валюти до долара. Збереження прив'язки може стати складною проблемою, зважаючи на економічний спад», - вважають у Світовому банку.

«Як прогнозується, зростання в Україні, залишиться слабким на рівні 1% в 2013 році в порівнянні з 0,2% в 2012 році. Зростання підтримуватиметься стійким споживчим попитом з ростом роздрібних продажів, в той час як промислове виробництво продовжуватиме падати, а світові ціни на сталь залишатимуться низькими. Загальний прогноз залишається складним: джерелом занепокоєння є високий дефіцит бюджету, постійний дефіцит рахунку поточних операцій, високий зовнішній борг, валюта та її де-факто прив'язка до долара і зниження валютних резервів. Реформи, які можуть випливати з поточних обговорень з ЄС/МВФ та Росією стануть важливими визначальними факторами подальшого зростання», - йдеться у звіті.

Інформацію повідомляє «Тиждень».

Оценка материала:

5.00 / 1
Світовий банк видав невтішний прогноз для України 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
12.06.2013 17:34 2270
Еще материалы раздела «Економіка»