<
НОВИНИ ДНЯ: Опади відступлять: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині  Спека відступає: 13 червня в Україні стане свіжіше  Удари України вглиб Росії: Світан назвав необхідну зброю, яка зможе діставати аж до Уралу  Зеленський хоче до зими відновити усі зруйновані енергооб'єкти, які можливо  Дощі, а подекуди навіть грози: якою буде погода в Україні 13 червня  Україну накриють зливи з градом і шквалами: синоптикиня уточнила прогноз на вівторок  Зливи, град та шквали: синоптик попередила про небезпечні опади та похолоданнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.06.2013 18:30 923

Українські СІЗО «розгрузили» на третину

Міністр юстиції України Олександр Лавринович під час парламентських слухань «Стан дотримання прав людини в Україні» наголосив, що з введенням в дію нового Кримінального процесуального кодексу кількість осіб, які утримуються в слідчому ізоляторі, скоротилося на третину.  

За словами очільника Мінюсту, більш, ніж в 4 рази скоротилася кількість осіб, які щомісяця потрапляють в слідчий ізолятор. Зокрема, якщо до введення в дію нового КПК щомісяця в слідчому ізоляторі було 4 тис. осіб, то на поточний час ця цифра становить близько 900.

Станом на 1 квітня цього року ув'язнених у СІЗО зменшилась на 5 тис. 850 осіб з часу впровадження нового Кримінального процесуального кодексу.

Раніше Генеральний прокурор Віктор Пшонка повідомляв, що упродовж І кварталу 2013 року тримання під вартою обрано щодо близько 3300 тис.осіб, при тому, що за аналогічний період минулого року такий запобіжний захід був обраний стосовно 7600 осіб. Тобто, зафіксоване зменшення на 57%.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українські СІЗО «розгрузили» на третину 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
12.06.2013 18:30 923
Еще материалы раздела «Суспільство»