<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт вишневих слойок  Чи можливий український контрнаступ: експерт про слова американського сенатора  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогноз  У Міноборони обіцяють піти назустріч мобілізованим: що пропонують  Бронювання, оновлення даних, гроші для добровольців та демобілізація: головне з інтерв’ю Завітневича  Синоптикиня попередила, де найближчим часом пройдуть інтенсивні дощі та де вже 14 червня буде спека +31 градус  Яке співвідношення добровольців та мобілізованих в ЗСУ: у Міноборони озвучили цифривсі новини дня
Політика
Україна
14.06.2013 16:00 842

Політтехнолог розповів, чому об’єднуються «Батьківщина« та «Фронт змін»

Бажання «Батьківщини» пошвидше об'єднатися із низкою політичних сил викликано потребою визначитися із кандидатом, з яким партія піде на президентські вибори.  

Про це розповів політтехнолог Тарас Березовець.

«Сьогодні об'єднання опозиційний партій в одну є гіперідеєю «Нашої України». Демократи завжди об'єднуються або перед розстрілом, або перед президентськими виборами», - наголосив він.

Водночас, за його словами, зараз дійшло до такого об'єднання через майбутні президентські вибори.

«В даному випадку йдеться про другий варіант, тому що перспектива президентських виборів за два роки до їх проведення є близькою як ніколи. Тому бажання пошвидше об'єднатися викликано потребою визначитися із кандидатом, з яким партія «Батьківщина» піде на вибори, за умовчанням це має бути Юлія Тимошенко, але як резервний кандидат, якщо Тимошенко не зможе взяти участь у кампанії, швидше за все, буде Арсеній Яценюк», - наголосив експерт.

Окрім того, на його думку, «об'єднання двох найбільших опозиційних партій «Батьківщини» та «Фронту Змін» подобається далеко не всім».

Водночас, Березовець переконаний, що «в «Фронті Змін» бояться повторення прецеденту «Сильної України» Сергія Тігіпко, яка злилася із Партією регіонів. Тоді «Сильна Україна», окрім Сергія Леонідовича, не отримала ні одної посади керівника обласної організації. Тому, ситуація не проста, але більшість підтримає об'єднання».

«На з'їзді Яценюк отримає вотум довіри, і буде обраний або першим заступником лідера партії, або керівником. При тому, що формально головою партії лишиться Тимошенко», - резюмував політолог.

По матеріалам Gazeta.ua.

Оценка материала:

5.00 / 1
Політтехнолог розповів, чому об’єднуються «Батьківщина« та «Фронт змін» 5.00 5 1
Політика / Україна
14.06.2013 16:00 842
Еще материалы раздела «Україна»