<
НОВИНИ ДНЯ: Зміна міністра оборони РФ - підготовка Кремля до затяжної війни в Україні, - ISW  Командувача ОТУВ "Харків" змінили на тлі наступу росіян  У вівторок в Україні буде холодно: де очікувати заморозки  Путін перемішав павуків у банці: новий міністр оборони РФ, а Шойгу – тепер начальник Медвєдєва  Навіщо Путін звільнив Шойгу: аналітики назвали причини  У США сказали, за яких умов Україна зможе виграти війну  В Україні 14 травня, подекуди дощитиме, вдень до +16°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.06.2013 11:33 882

Музей контрабанди з’явився у Одесі

Новий музей, творцем якого став місцевий краєзнавець Олександр Отдєльнов, має статус приватного і розташовується в чотирьох залах підвалу дорадянської будови (Єкатерининська вулиця, 6).

«Я не був співробітником ані митниці, ані спецслужб, але як будь-яка людина, яка народилася в Одесі, прожила в ній усе життя, можу сказати, що в нашому місті тема контрабанди була завжди поряд. Ця тема дуже містка, цікава. Вона насправді містить дуже багато цікавих історій, легенд, чуток. Але, водночас, ця тема не має систематичного або фактичного відображення, яке повною мірою розкривало б усю значущість і всю суть контрабанди», - говорить Отдєльнов.

У музеї поки представлено 150 експонатів, що відбивають історію контрабанди із часів створення Одеси досьогодні. Останній експонат - копія автомобільних дверей із схованкою для $1,8 млн, вилученої на українсько-молдавському кордоні митниками і прикордонниками всього 15 днів тому.

У ході півгодинної екскурсії відвідувачі мають можливість почути детальну розповідь про експонати. «Без цієї розповіді експонати виглядатимуть просто як голий кістяк, адже за кожним окремим експонатом стоїть своя цікава історія, яка і надає барв у сприйнятті музею цілком», - зазначив краєзнавець.
За словами Отдєльнова, експозиція музею оновлюватиметься постійно.

За повідомленням Укрінформу.

 

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Музей контрабанди з’явився у Одесі 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
27.06.2013 11:33 882
Еще материалы раздела «Суспільство»