<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної радивсі новини дня
Життя та Стиль
Події
01.08.2013 10:35 873

Музей Лесі Українки в Грузії руйнується

Будинок, в якому вже більше 60 років діє музей Лесі Українки в Сурамі, може розвалитися.  

Про це повідомила його екскурсовод Ніно Салагая.

Екскурсовод розповіла, що наразі посольство України в Грузії намагається розв'язати проблему, залучивши кошти на придбання нового приміщення для музею. Але поки що не відомо, на якій стадії вирішення це питання. Зі слів пані Ніно, зараз музей розташований неподалік від вулиці, на якій проживала відома українська поетеса. Експозиція складається переважно зі світлин, на яких – сама Леся Українка, її батьки, брати і сестри, а також друзі.

У музеї часто бувають українці та грузини – переважно зі змішаних сімей. Щорічно вшанувати її пам'ять приїжджає делегація із Новограда-Волинського.

У Сурамі минали останні десять днів життя Лесі Українки. Будинок, в якому вона жила, до наших часів не зберігся.

За повідомленням «Музейного простору».

Оценка материала:

5.00 / 1
Музей Лесі Українки в Грузії руйнується 5.00 5 1
Життя та Стиль / Події
01.08.2013 10:35 873
Еще материалы раздела «Події»