<
НОВИНИ ДНЯ: Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацює  Рецепт легендарної паски від Дарії Цвєк: це щось неперевершеневсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
16.09.2013 699

Міністерство Табачника відкрило за рік аж два дитсадки

За сім місяців цього року в Україні додатково створено близько 18 тис. місць у дитячих садках.  

Про це повідомили у департаменті загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України.
За цей період в Україні фактично відкрили лише два дитсадочки-новобудови у Волинській та Чернівецькій областях, хоча протягом 2013 року планується відкрити загалом 31 новозведених закладів для дошкільнят.

25 дошкільних навчальних закладів цього року відкрили у пристосованих приміщеннях (найбільше у Чернівецькій та Донецькій областях), хоча планувалось відкрити 147 таких закладів.

За сім місяців фактично реконструювали 32 дитячих садочків: з них десять – на Полтавщині, сім – на Закарпатті, п'ять – на Хмельниччині. Загалом у 2013 році планувалось реконструювати 238 таких закладів.

Краща ситуація із дошкільними закладами, які тривалий час не працювали, а 2013 року фактично відновили свою діяльність – таких закладів в Україні налічується 36 (найбільше відновили свою діяльність дитсадків у Києві, Полтавській і Житомирській областях).

Загалом найбільше за цей період відкрили чи відновили дитсадків у Полтавській (16), Житомирській (9), Запорізькій (8), Тернопільській (7), Хмельницькій (7) областях та у Києві (7).

Жодного нового дитсадка не збудували й не реконструювали за сім місяців на Донеччині, Київщині, Одещині, Тернопільщині, Харківщині й Херсонщині.

Як стверджують у департаменті, усього у 2013 році планується додатково створити понад 50 тис. місць.

За даними Державної служби статистики, наразі мережа дошкільних навчальних закладів складає 16 тис. 396.
Як повідомлялось, найбільший дефіцит дитсадків зафіксовано в західних областях – у Львівській області (144 особи на 100 місць), на Закарпатті та Волині (по 136 осіб), на Рівненщині (134 особи), а також на Київщині (128 осіб), Сумщині (124 особи), Полтавщині (122 особи) та Луганщині (122 особи).

Раніше міністр освіти і науки Дмитро Табачник у червні заявив, що створить близько 22 тис. нових місць у дитячих садках до початку навчального року.

За повідомленням «Тижня».

Оценка материала:

5.00 / 1
Міністерство Табачника відкрило за рік аж два дитсадки 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
16.09.2013 699
Еще материалы раздела «Суспільство»