<
НОВИНИ ДНЯ: Оновлення даних у ТЦК для студентів: що змінилося  Єдина людина в Росії, яка планує стратегію війни: у Зеленського розповіли, хто насправді "керує парадом"  В Україні потепліє, але не без "сюрпризів": прогноз погоди на тиждень  У Британії закликали Німеччину дати Україні ракети Taurus і дозволити бити ними по Криму  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 20-26 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 20-26 травня 2024 року  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Українівсі новини дня
Бізнес
Економіка
20.09.2013 14:55 810

Вільно торгувати з Європою Україна почне вже з 2014 року

У Єврокомісії очікують, що поглиблена і всеохоплююча зона вільної торгівлі між Україною і ЄС запрацює у 2014 році - щойно підписану Угоду про асоціацію ратифікують Європарламент і Верховна Рада.  

Таке пояснення надав речник Єврокомісії з питань торгівлі Джон Кленсі.

«Якщо підписання відбудеться у Вільнюсі, то частина Угоди про асоціацію, яка стосується поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі, може набути чинності у 2014 році - щойно сторони її ратифікують та поінформують один одного про завершення процедури», - зазначили у Єврокомісії.

Як наголосили в офісі єврокомісара з питань торгівлі, ЄС прагне підписати Угоду про асоціацію з Україною 29 листопада на саміті у Вільнюсі.

«Ця угода містить деякі положення, особливо у частині поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі, для набуття чинності яких буде достатньо ратифікації українським парламентом і Європарламентом. Таким чином, як засвідчує стандартна практика, набуття чинності поглибленої і всеохоплюючої ЗВТ очікується після підписання угоди у Вільнюсі - щойно два парламенти дадуть на це «зелене світло», - зазначив представник Єврокомісії.
Як нагадали у Брюсселі, Угода про асоціацію Україна - ЄС набуде чинності у повному обсязі після ратифікації національними парламентами усіх 28 країн-членів ЄС, що може тривати декілька років.

За повідомленням Укрінформу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вільно торгувати з Європою Україна почне вже з 2014 року 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
20.09.2013 14:55 810
Еще материалы раздела «Економіка»