НОВИНИ ДНЯ: Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухнівсі новини дня
Бізнес
Економіка
26.09.2013 15:50 1620

Королевська вже не хоче обмежувати виплати безробітним

Державна служба зайнятості спростувала поширену деякими ЗМІ інформацію щодо скорочення строку виплати допомоги безробітним до 4 місяців.  

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю та ЗМІ Держаної служби зайнятості.

«Вчора інформаційне агентство УНІАН поширило інформаційне повідомлення «В Україні хочуть скоротити строк виплати допомоги безробітним до 4 місяців», що містить спотворену інформацію. Деякі ЗМІ некритично поставилися до нього та передрукували новину», - йдеться у повідомленні.

У держслужбі пояснюють, що скорочення тривалості зареєстрованого безробіття не впливає на гарантовані законодавством терміни виплати допомоги по безробіттю.

«Державна служба зайнятості ставить перед собою завдання пришвидшити працевлаштування безробітних і зменшити середню тривалість безробіття, яка відповідала б практиці європейських країн, де вона зазвичай становить 120 днів. За цей час людина не втрачає трудових навичок та готова відразу приступити до роботи», - зазначили у відомстві.

Голова ДСЗ Марина Лазебна під час прес-конференції 25 вересня наголосила на тому, що в результаті прискорення працевлаштування громадян загальна тривалість зареєстрованого безробіття вже скоротилася на 16 днів (зі 167 днів (станом на 1 вересня 2012 року) до 151 дня (станом на 1 вересня 2013 року)).

За повідомленням Укрінформу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Королевська вже не хоче обмежувати виплати безробітним 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
26.09.2013 15:50 1620
Еще материалы раздела «Економіка»