<
НОВИНИ ДНЯ: "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаноговсі новини дня
Політика
Україна
03.10.2013 750

Львівська область підписала угоду з НАТО

Голова Львівської ОДА Віктор Шемчук і директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Наталія Немилівська підписали Меморандум про співпрацю.  

Умовами Меморандуму передбачено, що сторони будуть «сприяти популяризації європейських цінностей і роз'яснювальній роботі щодо діяльності НАТО, залучаючи Львівську обласну державну телерадіокомпанію та вищі навчальні заклади Львівської області».

Також сторони надаватимуть інформаційну та методичну підтримку для забезпечення функціонування центрів, які поширюють інформацію про євроінтеграційну та євроатлантичну політику України та її співпрацю з НАТО.

Окрім того, планується організація спільних тренінгів, семінарів з попередження і боротьби з наслідками надзвичайних ситуацій та з протидії терористичним актам під час проведення масштабних спортивних заходів на території Львівської області, зокрема, «Євробаскет- 2015» та Зимової олімпіади-2022.

«Заходи, які передбачені цим Меморандумом, покликані зробити все можливе, щоб в Україні, принаймні, на Львівщині, впроваджувались високі соціальні стандарти, методи боротьби з корупцією, вимоги щодо рівня життя та рівня безпеки й незалежності, які сьогодні є в Європі та у світі. Тому надзвичайно важливо, що в результаті нетривалих перемовин ми сьогодні підписали цей Меморандум про співпрацю», – заявив Віктор Шемчук.

Нагадаємо, директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Наталія Немилівська раніше повідомила, що Меморандум про співпрацю НАТО з державою Україна діє з 1997 року. Підписання додаткового меморандуму з Львівщиною було ініціативою облдержадміністрації.

За повідомленням ZIK.

Оценка материала:

5.00 / 2
Львівська область підписала угоду з НАТО 5.00 5 2
Політика / Україна
03.10.2013 750
Еще материалы раздела «Україна»