<
НОВИНИ ДНЯ: Парад в Москві 9 травня: політолог розібрав поведінку Путіна  Росіяни посилюють відлов інформаторів ЗСУ в Криму, але це не дасть результату, - ЦНС  Перед вихідними в Україні стане трохи тепліше: прогноз на 10 травня  Де будуть заморозки і чи чекати швидкого повернення тепла в Україну: синоптикиня дала прогноз  Відмова від повістки та неявка до ТЦК. Рада підняла штрафи для ухилянтів: головне  Особливого тепла не варто чекати: синоптик розповіла, що буде з погодою в Україні  В Україні 10 травня переважно без опадів, уночі ймовірні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
16.10.2013 15:55 16106

Янукович вирішив відпустити Тимошенко - Чорновіл

Президент Віктор Янукович прийняв рішення про звільнення екс-премерє Юлії Тимошенко, про яке повідомлені всі члени ЄС, наразі ведеться пошук найбільш комфортних для президента форм її звільнення.  

Про це заявив колишній народний депутат Тарас Чорновіл.

«Янукович прийняв рішення про звільнення Тимошенко – воно вже не обговорюється і про нього знають усі члени ЄС, переговорники Пет Кокс і Алєксандр Кваснєвський, також Штефан Фюле», – заявив Чорновіл.

За його словами, багаторазове відтермінування дедлайнів означає, що внутрішні процедури в ЄС не могли вирішитись вчасно.

«Питання настільки жорстке, і Януковичу настільки серйозно повірили, що процедури ратифікації вже відбуваються. Януковичу пояснили, що відтягуванням часу він вже нічого не змінить, тому наразі йде мова про перетинання юридичних процедур, які би визнали можливість Януковичу більш комфортно почуватися після звільнення Тимошенко», – вважає експерт.

На його думку, у президента наразі існує два можливих варіанти звільнення екс-прем'єра.

«Перший – якщо ЄС візьме на себе зобов'язання, щоб Тимошенко там не займалась політичною діяльністю, але на таке ЄС ніколи не піде. Другий варіант – якщо вона у Німеччині буде поставлена у такі рамки, щоб просити політичного притулку. Зараз вишукуються методи, які би формально обмежили можливості її пересування Німеччиною, або чітко обмежити термін лікування. Після цього вона б опинилась у таких обставинах: або їй вертатися у Качанівську колонію, або просити політичного притулку у Німеччину», – зазначає Чорновіл.

За його словами, наразі ЄС готові підписатися на будь-якій юридично і морально прийнятний крок.
«Мені здається, що Янукович тягнутиме до останнього, переконуватиме, вестиме переговори про форму звільнення Тимошенко. Зараз він намагається розказати західним лідерам, хто така Тимошенко, повідомити увесь негатив про неї і представити її як партнера Путіна. Думаю, у кулуарних розмовах в Естонії – це була ключова тема. Таким чином, коли вона приїде в ЄС, до неї не ставитимуться з особливим захопленням», – наголошує експерт.

Чорновіл вважає, що вірогідність підписання угоди про асоціацію – дуже висока.

«Всі занадто відверто говорять, що угоду підпишуть. Якби не було позиивного рішення, то європейці про це говорили б відверто, з гіркотою і негативом. Те, що є оптимізм, означає, що рішення позивне вже є, а наразі дошліфовують лише форму. Але не виключаю, що Тимошенко звільнять напереродні рішення –17 листопад», - вважає Чорновіл.

За повідомленням «Тижня».

Оценка материала:

4.40 / 5
Янукович вирішив відпустити Тимошенко - Чорновіл 4.40 5 5
Політика / Україна
16.10.2013 15:55 16106
Еще материалы раздела «Україна»