<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Чоловіки мають отримати "мітку" у військовому квитку: що таке штрихкод і чому без нього будуть проблеми  Чи вплине зустріч Путіна і Сі на позицію України щодо перемовин: у НАТО зробили жорстку заяву  Смачне вівсяне печиво: класичний рецепт з вівсяних пластівців, без борошна, з бананом  Астрономи знайшли нову планету, яка нагадує Землю: що про неї відомо  Не лише ТЦК: де чоловіки можуть оновити свої військово-облікові дані  Наступ Росії на Харків: Путін зробив заявувсі новини дня
Політика
Україна
21.10.2013 2268

Москва не має нормальної політики щодо України - російський експерт

Російський економіст Михайло Хазін, коментуючи російсько-українські відносини, заявив, що у Москви немає зваженої зовнішньої політики, оскільки різні частини російської еліти «тягнуть» країну в різні боки.  

«Патріотична частина намагається розвивати Митний союз, ліберальна - намагається його зруйнувати. Ліберальна частина активно штовхає Україну в ЄС, всіляко підтримуючи «західницькі» настрої в цій країні. Інша справа, що дивитися треба не на поточну ситуацію, а в майбутнє - а тут ситуація однозначна, рано чи пізно ліберальну лінію в російській політиці буде закрито», - сказав Хазін.

Відповідаючи на питання, чому зовнішня політика Росії в Україні сьогодні визначається інтересами «Газпрому», експерт зазначив, що російського монополіста цікавить лише прибуток і його політика неадекватна.

«Причому навіть цю політику «Газпром» проводити не може, оскільки, виграючи в цінах, він втрачає в загальному обсязі прибутку через втрати в обсягах продажів. І його політику видно тільки тому, що у Кремля більш-менш виразної політики немає. Але, ще раз повторю, коли йдеться про столітні стосунки, загалом, родичів, чи варто їх ставити в залежність від одномоментних образ або роздратувань?» - зазначив він.

За повідомленням «Вестей».

Оценка материала:

5.00 / 1
Москва не має нормальної політики щодо України - російський експерт 5.00 5 1
Політика / Україна
21.10.2013 2268
Еще материалы раздела «Україна»