<
НОВИНИ ДНЯ: Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британії  Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великдень  Не тільки Донбас. Росія цього року хоче захопити Запорізьку область, - Павлюк  Путін, імовірно, хоче покарати Шойгу за недосягнення військових цілей Кремля, - ISW  Павлюк підтвердив, що у росіян є план захоплення Харкова і Сумвсі новини дня
Політика
Україна
05.11.2013 16:45 1036

Полігон НИТКА здадуть Китаю та Індії

Україна готує зміни в законодавство щодо діяльності військово-морського полігону НИТКА, аби була змога здати його в оренду не тільки Російській Федерації, а й іншим країнам.  

Про це заступник міністра оборони - керівник апарату МОУ Володимир Можаровський повідомив у ході прямої телефонної лінії в Кабінеті Міністрів України.

«До змісту цієї угоди внесені зміни, які стосуються порядку розрахунку і використання цього полігону НИТКА не тільки російською стороною, а й іншими, і розширення переліку літаків, які можуть здійснювати польоти на цьому навчальному комплексі», - сказав Можаровський.

За його словами, пропозиції про зміну законодавства, яке регламентує використання полігону НИТКА, знаходяться на розгляді в профільному комітеті Верховної Ради України.

Заступник міністра оборони переконаний, що ці зміни дозволять українській стороні вести переговори щодо укладання відповідних угод із багатьма країнами світу. «Ми знаємо, що є зацікавленість з боку Китаю й Індії», - сказав він та пообіцяв включити це питання в плани військово-технічного співробітництва з іншими країнами.

Росія офіційно поінформувала Україну, що, починаючи з 2014 року, не планує використовувати полігон НИТКА для підготовки льотчиків ВМФ РФ. Російський аналогічний тренажер в Єйску почне функціонувати на рубежі 2013-2014 років. Авіаційний комплекс з усталеною назвою НИТКА (наземний випробувальний тренувальний комплекс авіаційний) був створений у СРСР на аеродромі Новофедорівка (поблизу міста Саки в Криму).

За повідомленням Укрінформу.

Оценка материала:

3.00 / 2
Полігон НИТКА здадуть Китаю та Індії 3.00 5 2
Політика / Україна
05.11.2013 16:45 1036
Еще материалы раздела «Україна»