<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже заразвсі новини дня
Політика
Україна
26.11.2013 16:55 10976

Фесенко розповів, що робити з Євромайданом після Вільнюсу

Для опозиції Євромайдан – це генеральна репетиція майбутнього майдану під час президентських виборів-2015.  

Таку думку висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Майбутнє Євромайдану залежить від підписання угоди про асоціацію. Звісно, у разі зеленого світла, майдан згортатиметься. Якщо ні, опозиція повинна вирішити, як діяти далі – чи згортати, чи розширювати його», – зазначив Фесенко.

За його словами, протримати довго акцію буде важко і є загроза повторення долі мовного майдану, якщо «опозиція не зможе достойно завершити акцію».

«Цілі Євромайдану начебто є – підписання угоди, і відставка уряду, і дострокові парламентські вибори, але їх досягти украй важко. Для цього потрібно значно розширити майдан, організувавши масований тиск на органи влади. Але питання, до якого часу акція протримається. Адже у нас Новий рік і свята – найбільший ворог політики», – вважає політолог.

З іншого боку, як стверджує експерт, скорочення кількості учасників мітингу вже відбулось, тому опозиції потрібно підготуватися й до «можливого достойного завершення акції».

«Найбільший ризик для опозиції – посилення недовіри громади – типу «знову кинули». Такі настрої дуже небезпечні у контексті майбутніх президентських виборів. Для опозиції майдан – це генеральна репетиція майбутнього Майдану під час президентських виборів. Адже тоді, швидше за все, також буде Майдан. Також цю акцію можна використати й для виборів у проблемних округах, яка відбудеться 15 грудня», – зазначає Фесенко.

За його словами, зараз між громадою і опозицією є ідеологічні й тактичні розбіжності: «як треба діяти, як поводитись щодо партійної символіки».

«Вважаю, варто взаємодіяти й координувати зусилля, бо мета ж спільна. А для опозиції – це шанс використати Майдан у своїх інтересах і зробити акцію більш масовою. Також для опозиції вигідно продемонструвати боротьбу навколо парламенту, адже люди не зрозуміють, якщо опозиціонери нічого не зробить», – підсумовує експерт.

За повідомленням «Тижня».

Оценка материала:

3.75 / 4
Фесенко розповів, що робити з Євромайданом після Вільнюсу 3.75 5 4
Політика / Україна
26.11.2013 16:55 10976
Еще материалы раздела «Україна»