<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
04.12.2013 26393

Доля української революції вирішиться за 48 годин - Кваснєвскький

Прихильники інтеграції з ЄС мають бути рішучими і тримати динаміку протесту, бо лише так можуть змусити Януковича піти на поступки.  

Про це заявив учасник моніторингової місії Європарламенту та екс-президент Польщі Александр Кваснєвський.

На думку Кваснєвського, хід української революції має вирішитися в найближчі 48 годин. Якщо прихильники інтеграції будуть рішучими, зможуть зберегти динаміку протесту, тоді Янукович почне йти на поступки, погодиться на звільнення того чи іншого міністра, можливо, навіть прем'єр-міністра. Але якщо протести почнуть слабшати, то він застосує силу, аби впорядкувати ситуацію.

На думку екс-президента Польщі, Янукович не має свого плану вирішення ситуації. «Він чекає на розвиток подій і реагуватиме в межах їх значення. У нього одна мета: повернути спокій і забезпечити своє переобрання в 2015 році.

Кваснєвський вважає, що відставка президента поки малоймовірна. «Влада сьогодні в Україні набагато сильніша, ніж під час Помаранчевої революції. Тоді ми були після двох термінів Леонід Кучма, велася битва за спадщину після нього. Сьогодні ситуація інша. Президенту залишається півтора роки до закінчення каденції, а його партія має більшість в парламенті. Звичайно, Партія регіонів може втратити більшість, а Януковичу, можливо, доведеться сформувати уряд національної єдності. Проте це не означає, що він піде», - стверджує він.

На запитання, що буде, якщо Владімір Путін не виконає своїх обіцянок, Кваснєвський відповів, що він «виділить Україні реальну допомогу не за саме непідписання угоди про асоціацію, а за вступ до створеного Кремлем Митного союз».

За матеріалами Rzeczpospolita

Оценка материала:

4.00 / 8
Доля української революції вирішиться за 48 годин - Кваснєвскький 4.00 5 8
Політика / Україна
04.12.2013 26393
Еще материалы раздела «Україна»