НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Дехто в США хоче змусити Україну віддати свої території Росії, - Гарріс  Трамп остаточно показав, що не допомагатиме України відбитися від Росії – Politico  Як приготувати рослинне молоко з горіхів: рецепт від фудблогерки  Археологи під час будівництва виявили давні скарби вікінгів  Захоплення Вугледара навряд чи дасть росіянам особливу оперативну перевагу, - ISW  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчуквсі новини дня
Політика
Україна
11.12.2013 16:28 6169

Під час нічного штурму Євромайдану «беркутівців» прикривали снайпери

Спецпідрозділи внутрішніх військ та спецпідрозділу міліції «Беркут» готували штурм Евромайдану з боку Європейської площі під прикриттям групи снайперів.

За словами джерела УНІАН в правоохоронних органах, снайпери були підпорядковані безпосередньо «дуже високим командирам». Також джерело повідомило, що в 9.30 їм надійшла команда залишити позиції.

«Як тільки снайпери з'явилися на вулиці, ми зрозуміли, що скоро надійде команда і нам на відхід», - повідомив на місці події один з керівників підрозділу «Беркут».

Після цього команда на відхід надійшла близько 300 бійцям «Беркута», які вже перебували в 40 метрах від сцени Евромайдану, на перехресті вулиць Інституцькій та Хрещатика. Після чого вони швидко сіли в автобуси, які стояли поруч і покинули вулицю Хрещатик.

На місці подій штурмом керував полковник київського «Беркута» Сергій Косюк. Крім того, на Хрещатику з боку Європейської площі була велика кількість людей у цивільному з раціями, які також спостерігали і керували діями силовиків. В цей же час на сцені Евромайдану, незважаючи на близькість розташування спецпідрозділів, виступала Руслана і народні депутати від опозиції, інформували мітингувальників про те, що відбувається. Вони також закликали мітингувальників, серед яких було дуже багато жінок, рухатися, щоб не замерзнути.

sn1sn2sn3sn4sn5

 

Оценка материала:

3.00 / 2
Під час нічного штурму Євромайдану «беркутівців» прикривали снайпери 3.00 5 2
Політика / Україна
11.12.2013 16:28 6169
Еще материалы раздела «Україна»