<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травеньвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
13.12.2013 20:00 4260

Молодь не бачить можливостей для самореалізації в Україні

Відмовою підписати угоду про асоціацію з ЄС українська влада поламала плани молоді на майбутнє.  

Таку думку висловила директор Фонду імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

«Влада так старанно переконувала молодь, що Україна йде в Європу, що ми підпишемо Угоду про асоціацію і навчатися та працювати там стане легше, а згодом, можливо, з'явиться й безвізовий режим... І молодь покладала на це свої життєві плани. Адже в самій Україні, на жаль, зараз сформовано глуху ситуацію для самореалізації. Соціальні ліфти не працюють, всюди корупція, нагору проходять тільки «свої». Відтак молоді люди сподівалися на полегшення можливості реалізуватися за кордоном», - зазначила Бекешкіна.

На підтвердження своїх слів вона навела результати соцдослідження: «Ми нещодавно проводили опитування, не лише серед студентів, а й поміж громадян узагалі, стосовно того, що найбільше не влаштовує українців у нашій вищій освіті. Так ось, претензій багато, але на першому місці те, що наші дипломи не визнаються у світі!»

«І в таких умовах раптом виявляється, що Україна вже нікуди не йде. Такий «облом». Молодь цим обурилася – не в тому навіть сенсі, що в неї відібрали мрію, а в тому, що їй поламали плани на майбутнє», - зазначає соціолог.

Вона наголосила, що молоде покоління відрізняється від старших своєї проєвропейськістю.

«У жовтні ми проводили опитування про вибір між Євросоюзом і Митним Союзом, то навіть на Сході, куди ми зарахували Донецьку, Луганську області та Крим, люди до 30 років нехай і з невеликою перевагою, але все ж таки виступають за ЄС. За МС – лише 38%. В інших регіонах різниця значно більша. Це європейське покоління», - резюмувала Бекешкіна.

За повідомленням «Тижня».

Оценка материала:

4.00 / 4
Молодь не бачить можливостей для самореалізації в Україні 4.00 5 4
Життя та Стиль / Суспільство
13.12.2013 20:00 4260
Еще материалы раздела «Суспільство»