<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Україна
19.03.2014 19:15 46307

Українська розвідка в Криму "провалилася" - експерт

Українська військова та зовнішня розвідка показала свою неефективнiсть в Криму.  

Про це заявив генерал-майор СБУ, колишнiй начальник головного управлiння вiйськової контррозвiдки Анатолiй Матвєєв.

За його словами, ситуація, яка склалася зараз у Криму, свідчить про те, що українська військова розвідка не спрацювала.

"Є служба зовнішньої розвідки, яка займається такою складовою, як політична розвідка. Вона теж це мала бачити, прогнозувати i вживати заходiв щодо інформування наших владних структур про потенцiйну загрозу. Тобто, признати як ефективну їх діяльність аж нiяк не можна", - констатував Матвєєв.

За його словами, це свідчить про великi проблеми в їх дiяльностi. Зокрема, Матвєєв зазначив, що в українськiй системi розвідки є певнi проблеми з пiдбором кадрів.

"В рамках версій можна сказати, коли людина очолює спецслужбу i вступає в громадянство України на межi потенційного призначення, у мене є питання. Я не знаю аналогів по країнам Заходу, де б вчорашнiй іноземець міг очолити спецслужбу", - сказав генерал-майор.

"Лякає кадрова політика, адже хтось має вiдповiдати, хто рекомендував призначити керівником спецслужби в Криму Петра Зиму. ..який став сепаратистом. Хто призначав на командувача попередника Гайдука, який через добу чи через двi переходить на іншу сторону. Оце саме небезпечне... Соромно, що такi люди потрапляли в ситему безпеки i очолювали структуру на певному етапi", - додав Матвєєв.

Крiм того, він зазначив, що зараз в Українi немає потреби створювати новий орган по забезпеченню національної безпеки на кшталт Нацiонального бюро розслiдувань.

"Питання не в тому, щоб створити новий орган, а ефективно задіяти тi структури, якi вже є, змiнити підходи до формування та призначення керівників", - вважає генерал-майор.

За повідомленням Еспресо.TV.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українська розвідка в Криму "провалилася" - експерт 5.00 5 1
Політика / Україна
19.03.2014 19:15 46307
Еще материалы раздела «Україна»