<
НОВИНИ ДНЯ: Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  На Україну і РФ чекає "смертельне літо": аналітики WSJ зробили невтішний прогноз  Оладки з кабачків із сиром та шинкою: рецепт швидкої та смачної страви  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Перший під час війни. Головні підсумки візиту Орбана до України  Війна в Україні запустила "ренесанс" танків – які висновки зробили світ і Росія  Якою буде погода в Україні 3 липня: прогноз від синоптикинівсі новини дня
Політика
Україна
20.03.2014 16:50 22488

Росія застерігає Україну від конфіскації майна "Газпрому"

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що, у разі виконання погрози влади України оволодіти російською власністю, Росія вдасться до рішучих дій.

 

"Я думаю, що ні в чиїх інтересах починати цю тяжбу. Власність "Газпрому" це не державна власність, і інших наших господарюючих суб'єктів. І ця ініціатива може викликати досить складну ланцюгову реакцію, від якої, я думаю, українська сторона не виграє", - сказав Лавров.

За словами чиновника, прагнення української сторони оволодіти російською власністю на території України будуть розглядатися як протиправні дії. Водночас, він натякнув, що всі об'єкти в Криму повинні залишитися власністю півострова.

Як приклад Лавров навів розпад Радянського Союзу.

"Коли відбувався поділ Радянського Союзу, вся власність, яка знаходилася на території держав, які оголосили свою незалежність, залишалася у них. Цей принцип має застосовуватись, на мій погляд, до будь-якої ситуації, коли у відповідності з міжнародним правом, згідно з вільним волевиявленням населення конкретної території відбувається оголошення про незалежність", - сказав глава МЗС РФ.

За повідомленням "Інтерфакс-Україна".

Оценка материала:

3.00 / 4
Росія застерігає Україну від конфіскації майна "Газпрому" 3.00 5 4
Політика / Україна
20.03.2014 16:50 22488
Еще материалы раздела «Україна»