<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украине  Бувають відмови. Що робити, якщо дані військовозобов'язаного не оновлюються в ЦНАПі  Тепло, але подекуди з дощами: якою буде погода в Україні 19 травнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
24.03.2014 19:45 2142

На руках у українців - 4 млн одиниць нелегальної зброї

Вивести зброю з "тіні" можна тільки завдяки ухваленню закону про цивільну зброю і боєприпаси.

 

Про це у коментарі Тиждень.ua заявив голова наглядової ради Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін.

«Суспільство вже інше, воно не здаватиме зброю. Треба по-іншому знаходити з ним спільну мову, а в міністерстві внутрішніх справ цього не зрозуміли. Україну з цього чорного ринку може вивести тільки ухвалення закону про цивільну зброю і боєприпаси», – заявляє Учайкін.

«І це світовий досвід, бо через це пройшли Латвія, Литва, Чехія, Естонія, Молдова, які ухвалили ці закони раніше. Вони пізніше змушені були скорочувати склад міліції, адже рівень злочинності зменшився», – додав він.

Учайкін зазначив, що нелегальний ринок зброї існує у всіх країнах світу.

«У країнах, де зброя легалізована, співвідношення законної і незаконної дорівнює 85% і 15%. А в Україні – лише близько 30% законної, тобто приблизно 2 млн одиниць і в той час – 4 млн одиниць нелегальної», – стверджує експерт.

За повідомленням "Тижня".

Оценка материала:

5.00 / 1
На руках у українців - 4 млн одиниць нелегальної зброї 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
24.03.2014 19:45 2142
Еще материалы раздела «Суспільство»