<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 7 травня пройдуть короткочасні дощі, вдень до +26°  "Києво-Печерська лавра звільняється від духовної окупації" – Епіфаній про УПЦ (МП)  Чому зростає ціна бензину і коли вона почне знижуватись  Дощі із грозами: синоптик розповіла, якою буде погода в Україні 7 травня  На окупованій території України ПЦУ стала підпільною церквою — Епіфаній  Путін наказав провести навчання з ядерною зброєю: у ГУР пояснили мету диктатора  Стало відомо, які ракети запускатимуть з українських F-16всі новини дня
Політика
Україна
06.05.2014 9622

Новий закон дозволить покарати зрадника України Калєтніка – Оробець

Верховна Рада внесла зміни до українського законодавства, дозволивши в.о. генерального прокурора Олегу Махніцькому вносити подання до парламенту на зняття депутатської недоторканості. Раніше таке право мав тільки генеральний прокурор.

«Сподіваюсь, що тепер не буде ніяких відмовок по Ігорю Калєтніку. Надіюсь, що подання Генпрокурора на зняття недоторканості надійдуть в Раду швидко. Тепер все в руках Махніцького», - прокоментувала рішення колег у Facebook народний депутат Леся Оробець.

Нагадаємо, Оробець у квітні звернулася з офіційним запитом до Генеральної прокуратури щодо притягнення до кримінальної відповідальності колишнього першого віце-спікера Верховної Ради Ігоря Калєтніка, який фактично вчинив державну зраду, дозволивши депутатам голосувати підняттям рук за «диктаторські закони» 16 січня 2014 року.

У разі підписання закону в.о. президента Олександром Турчиновим, будуть усунені всі юридичні питання щодо зняття з Ігоря Калєтніка депутатської недоторканості та притягнення його до кримінальної відповідальності за вчинений злочин.

Зазначимо, що до Верховної Ради України вже надійшло подання про зняття депутатської недоторканності з Олега Царьова, але парламент не може його розглянути, оскільки відповідний закон не набув чинності. Генпрокуратура готує подібні подання ще по 5 народним депутатам України.

Оценка материала:

5.00 / 4
Новий закон дозволить покарати зрадника України Калєтніка – Оробець 5.00 5 4
Політика / Україна
06.05.2014 9622
Еще материалы раздела «Україна»