<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
24.09.2014 18:04 1030

Радник Ляшка: «Валютна політика Нацбанку – гра на боці олігархів»

Те що робить Нацбанк з курсом гривні – безсистемна робота, дилетантське гасіння пожежі підручними засобами. Таку думку у коментарі виданню НБ ньюз висловив Юрій Чижмар, радник Олега Ляшка з економічних питань.

 

«Керівництво Нацбанку в особі Гонтарєвої намагається стабілізувати курс гривні адміністративними методами. Вчора ввели ліміт на купівлю валюти фізичними особам – не більше трьох тисяч гривень. Тобто приблизно 200 доларів. До чого це призведе? Звісно до активізації чорного ринку», - заявив Юрій Чижмар.

На думку експерта, в умовах наближених до гіперінфляції, єдиним доступним і зрозумілим способом збереження заощаджень громадян залишається конвертація гривні в валюту: «Люди вимушені будуть здавати гривню і купувати долари та євро. В обмінних пунктах їм це зробити не дадуть. Логічно, що вони підуть до вуличних мінял, де курс значно вище. Тіньовий валютний ринок знову запрацює на повну. А в кого тіньовики отримують готівкову валюту? Правильно, в підконтрольних олігархам, карманних банках», - зазначив Чижмар.

«Національний банк свідомо грає на боці олігархів та багатіїв. Він спекулює курсом і відроджує тіньовий ринок обміну валюти. Фактично держава змовилась з багатіями і забирає в українців останню копійку. Така політика абсолютно антисоціальна», - підсумував Чижмар.

Як відомо, протягом поточного року Національний банк України проводив дві хвилі рефінансування. Понад 100 млрд. гривень було направлено на підтримку ліквідності банківської системи України. У підсумку більша частина грошей опинилась на тіньовому валютному ринку, що дестабілізувало курс національної валюти і спровокувало девальвацію гривні.

Експерти припускають, що на валютному ринку мав факт змови Уряду та приватних банків, контрольованих олігархами.

Оценка материала:

5.00 / 1
Радник Ляшка: «Валютна політика Нацбанку – гра на боці олігархів» 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
24.09.2014 18:04 1030
Еще материалы раздела «Економіка»