<
НОВИНИ ДНЯ: В частині України втримається справжнє травневе тепло: прогноз погоди на 3 травня  Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позикивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.08.2015 1506

Медики порадили, як уникнути отруєнь влітку

Cтолична влада закликає мешканців не купувати продукти харчування на стихійних ринках і дотримуватися правил зберігання харчів, щоб уникнути можливих отруєнь.

Про це заявила в. о. директора Департаменту охорони здоров’я КМДА Алла Арешкович, повідомляє сайт столичної влади.

"Дуже раджу всім киянам, навіть закликаю, – не купуйте продукти харчування на стихійних ринках! Щодня до столичних лікарів звертаються люди, які отримали отруєння чи інші проблеми зі здоров’ям, пов’язані зі вживанням продуктів, які буди придбані в непристосованих для торгівлі місцях", – розповіла Арешкович.

За даними Головного управління держсанепідслужби Києва, останнім часом у столиці зросла кількість випадків гострих кишкових інфекцій.

Щоб уникнути отруєнь у літній період лікарі радять:

- відмовитись від звички приготування їжі про запас;

- страви з м’ясних, молочних продуктів, риби піддавати термічній обробці не менше, ніж 10 хвилин;

- пташині яйця не вживати сирими, а класти в холодну воду і варити: курячі – 10, качині – 13, гусячі – 14 хвилин від початку кипіння;

- усі овочі, фрукти, баштанні культури, ягоди, зелень перед вживанням добре мити;

- не тримати їжу та продукти під прямими сонячними променями;

- не забувати, що термін придатності більшості продуктів розрахований на нормальні умови зберігання, а не на аномально високу температуру повітря;

- не купувати їжу в місцях, не обладнаних холодильниками;

- м’ясо та фарш зберігати в холодильнику і вживати, лише якщо вони мають рожевий, а не червоний колір і відповідний свіжий запах м’яса;

- риба має також зберігатися в холодильнику і бути не липкою на дотик, якщо і має слиз, то він повинен бути прозорим, а не каламутним; жабра мають бути рожевими, а не червоними;

- купувати продукти, які швидко псуються, найкраще в останню чергу, щоб менше часу перебувати з ними на спеці (години походів магазинами чи ринками можуть зіпсувати продукти ще до приходу додому).

Якщо виникла підозра на отруєння, закликають не займатися самолікуванням, а негайно звертатися до лікаря.

Оценка материала:

5.00 / 1
Медики порадили, як уникнути отруєнь влітку 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.08.2015 1506
Еще материалы раздела «Суспільство»