НОВИНИ ДНЯ: Деякі рішення Байдена щодо України можуть допомогти Трампу, - Bloomberg  У РФ стурбовані економічними витратами на продовження війни в Україні, - ISW  Як зберегти очищену картоплю, щоб вона не потемніла  На Марсі вода могла бути ще раніше, ніж вважалося: вчені дослідили найстаріший марсіанський метеорит  В Україну йдуть дощі та мокрий сніг: де і коли буде мокро  Погода в Україні різко зміниться: готуйтеся до снігу та морозів  Сніг на сході і заході: синоптик розповіла, яку погоду в Україні очікувати 26 листопадавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.08.2015 1555

Медики порадили, як уникнути отруєнь влітку

Cтолична влада закликає мешканців не купувати продукти харчування на стихійних ринках і дотримуватися правил зберігання харчів, щоб уникнути можливих отруєнь.

Про це заявила в. о. директора Департаменту охорони здоров’я КМДА Алла Арешкович, повідомляє сайт столичної влади.

"Дуже раджу всім киянам, навіть закликаю, – не купуйте продукти харчування на стихійних ринках! Щодня до столичних лікарів звертаються люди, які отримали отруєння чи інші проблеми зі здоров’ям, пов’язані зі вживанням продуктів, які буди придбані в непристосованих для торгівлі місцях", – розповіла Арешкович.

За даними Головного управління держсанепідслужби Києва, останнім часом у столиці зросла кількість випадків гострих кишкових інфекцій.

Щоб уникнути отруєнь у літній період лікарі радять:

- відмовитись від звички приготування їжі про запас;

- страви з м’ясних, молочних продуктів, риби піддавати термічній обробці не менше, ніж 10 хвилин;

- пташині яйця не вживати сирими, а класти в холодну воду і варити: курячі – 10, качині – 13, гусячі – 14 хвилин від початку кипіння;

- усі овочі, фрукти, баштанні культури, ягоди, зелень перед вживанням добре мити;

- не тримати їжу та продукти під прямими сонячними променями;

- не забувати, що термін придатності більшості продуктів розрахований на нормальні умови зберігання, а не на аномально високу температуру повітря;

- не купувати їжу в місцях, не обладнаних холодильниками;

- м’ясо та фарш зберігати в холодильнику і вживати, лише якщо вони мають рожевий, а не червоний колір і відповідний свіжий запах м’яса;

- риба має також зберігатися в холодильнику і бути не липкою на дотик, якщо і має слиз, то він повинен бути прозорим, а не каламутним; жабра мають бути рожевими, а не червоними;

- купувати продукти, які швидко псуються, найкраще в останню чергу, щоб менше часу перебувати з ними на спеці (години походів магазинами чи ринками можуть зіпсувати продукти ще до приходу додому).

Якщо виникла підозра на отруєння, закликають не займатися самолікуванням, а негайно звертатися до лікаря.

Оценка материала:

5.00 / 1
Медики порадили, як уникнути отруєнь влітку 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.08.2015 1555
Еще материалы раздела «Суспільство»