НОВИНИ ДНЯ: Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпецівсі новини дня
Політика
Україна
09.11.2016 798

Проблема з Трампом в його непередбачуваності

Найбільша проблема з Трампом не в тому, що він "якийсь не такий" (щодо політичних підходів), а в тому, що ніхто не знає взагалі який він? Ми не знаємо його світогляд (припускаємо, що просто немає), спосіб прийняття рішень в сфері безпеки і зовнішньої політики, людей, які формуватимуть його порядок денний і займатимуться реалізацією його зовнішньої політики.

Він, Дональд Трамп, поверне Америці велич. Так це звучало під час виборчої кампанії. Але "повернути Америці велич" - це така сама пустопорожня фраза, як і "обрання Трампа - це катастрофа." Як поверне велич? В чому катастрофа? В його ставленні до РФ? Але яке у нього ставлення до РФ?
"Я поважаю Путіна, як сильного політика і лідера, який примусив слухати себе", - це емоції, а не політика. Це ніяк не зменшує тертя в питаннях стратегічних ядерних озброєнь і не знімає непорозумінь в Сирії. Це навіть не означає скасування санкцій проти РФ, тим більше, що вони запроваджені Конгресом.
Зрозуміло одне - бажання і ресурси США допомагати на міжнародній арені іншим зменшуються. Фокус уваги переноситься на Китай, Тихооеканський регіон і Близький Схід (який в американській практиці включає в себе все аж по Афганістан).
Політичні, фінансові, безпекові ресурси США потрібні для виживання України. А ось боротьба за доступ до них ставатиме більш конкурентною. Чим ми переконаємо президента і новий істеблішмент США, що допомагати потрібно саме нам - ось де проблема і справжнє питання.
Але правда і те, що це питання в не менш гострій формі виникло б навіть за умови, що  президентом США вперше була б обрана жінка.
Ну, і на останок. Є у нас такий собі комплекс, що народ у нас тупуватий, що обираємо кого-попало, включно з двічі судимими аферистами без ідеології та інших брехунів. Тепер знаємо, що принаймні нічим в цьому плані не гірші за інших.

Автор: Богдан Яременко, голова ГО " Майдан Закордонних Справ"

Оценка материала:

5.00 / 1
Проблема з Трампом в його непередбачуваності 5.00 5 1
Політика / Україна
09.11.2016 798
Еще материалы раздела «Україна»