НОВИНИ ДНЯ: Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктомвсі новини дня
Політика
Україна
11.11.2016 4589

«Рошен» не хоче демонтувати пам'ятник Марксу на своєму заводі

Український інститут національної пам’яті вдруге надіслав листа до керівництва Київської кондитерської фабрики ROSHEN, у якому нагадує про вимогу демонтажу пам’ятника Карлу Марксу  на її території. Про це йдеться в прес-релізі УІНП. Перший лист з нагадуванням про необхідність демонтажу пам’ятника Марксу Інститут нацпам’яті надіслав 25 вересня 2015 р. Офіційної відповіді УІНП досі не отримав.

 

"Як стало відомо зі звернень громадян, на території фабрики розташовантий пам’ятник К. Марксу, лідеру міжнародного комуністичного руху та співавтору «Маніфесту комуністичної партії». Вчення «марксизму» стало підґрунтям для утвердження комуністичних тоталітарних режимів на території України та інших країн Східної Європи. Активна меморіалізація засновників комуністичної ідеології  Карла Маркса та Фрідріха Енгельса (зокрема, шляхом масового встановлення на їхню честь пам’ятників) були важливою складовою пропаганди ЦККПРС комуністичного тоталітарного режиму. Відповідно до українського законодавства, пам’ятник К. Марксу на території Київської кондитерської фабрикиROSHEN є символікою комуністичного тоталітарного режиму та підлягає обов’язковому демонтажу", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з огляду на значний суспільний резонанс, а також те, що президент України Петро Порошенко визнав завершення процесу декомунізації питанням національної безпеки, УІНП звернувся до ПАТ «Київська кондитерська фабрика ROSHEN» вдруге.

Як повідомлялося, на території Київської кондитерської фабрики ROSHEN (колишня фабрика ім. Карла Маркса) (м. Київ, пр-т Науки, 1) досі стоїть пам’ятник основоположнику ідеології марксизму, співавтору Маніфесту комуністичної партії Карлу Марксу.

Нагадаємо, закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» набув чинності у квітні 2015 року.

Фото Тижня

Оценка материала:

5.00 / 1
«Рошен» не хоче демонтувати пам'ятник Марксу на своєму заводі 5.00 5 1
Політика / Україна
11.11.2016 4589
Еще материалы раздела «Україна»