<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
18.01.2021 2031

Трамп в останній день президентства хоче амністувати близько 100 осіб, його соратники "продають" місця в списку

У вівторок, в останній день перед інавгурацією нового президента США Джо Байдена, чинний глава Білого дому планує підписати близько 100 помилувань.

Про це повідомили CNN одразу три джерела, обізнані з планами Трампа.

«Це буде велика серія помилувань, що включатиме злочинців у економічній сфері, гучних реперів, а також інших осіб», - уточнюється в повідомленні.

Щонайменше два джерела підтвердили, що в неділю в Білому домі відбулася нарада, на якій були уточнені списки помилувань. New York Times з посиланням на джерела та документи пише, що соратники Трампа намагаються використовувати останні дні його президентства для заробітку на лобіюванні помилувань.

За даними видання, вони нібито збирають гроші зі злочинців та їхніх посібників, щоб підштовхнути Білий дім до помилувань. Як приклад видання назвало ім'я колишнього федерального прокурора Бретта Толмана, котрий консультував Білий дім. Він "монетизував свою роботу з помилувань, зібрав десятки тисяч доларів, а, можливо, і більше, в останні тижні". Про те, чи в курсі сам президент такої схеми, не повідомляється.

При цьому зазначається, що Трамп натякав своїм помічникам, що може внести в список помилуваних осіб своє власне прізвище.

Оценка материала:

5.00 / 1
Трамп в останній день президентства хоче амністувати близько 100 осіб, його соратники "продають" місця в списку 5.00 5 1
Політика / Світ
18.01.2021 2031
Еще материалы раздела «Світ»