<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закуски  Свята в травні: чи будуть в Україні додаткові вихідні  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижнявсі новини дня
Політика
Україна
 Наталья Клименко 08.02.2012 3988

Роман Забзалюк: «Я не виключаю фізичної розправи наді мною»

В ексклюзивному інтерв’ю «Контрактам» Роман Забзалюк розповів про те, від чого він лікувався та хто особисто передав йому хабар.

Репортаж з викривальної прес-конференції Романа Забзалюка

Пане Романе, у фракції «Реформи заради майбутнього» підтверджують, що давали вам гроші, але не 450 тисяч доларів, а близько 100 тисяч, і не у якості хабара, а на лікування…

Роман Забзалюк: Відразу кажу: це брехня. Інформація про якісь складнощі з моїм здоров’ям, по-перше, серйозно перебільшена. А, по-друге, якщо ви відслідковували хронологію моїх появ в новинах, то могли помітити, що ці ускладнення зі здоров’ям виникли пізніше, ніж у мене відбулася розмова з паном Рибаковим.

Що насправді було з вашим здоров’ям? Чому ви так довго були на лікарняному?

Роман Забзалюк: Далися в знаки старі травми, виникли ускладнення. У свій час, коли я виконував військовий обов’язок в Афганістані, у мене були поранення в живіт, тож вони нагадали про себе.

Говорять про 100 тисяч, які ви витратили на лікування у Ізраїлі. Це правда?

Роман Забзалюк: Ну, ви знаєте, зараз почнуть казати всяку нісенітницю. За 100 тисяч, по-моєму, можна поміняти все тіло. А щодо Ізраїлю – я там не був, це можна дуже легко перевірити по прикордонній службі, по митниці, і переконатися, що я не перетинав кордон з цією країною.

Після проведення вами викривальної прес-конференції не посипалися дзвінки з погрозами? Взагалі, якої реакції від колишніх колег ви очікуєте?

Роман Забзалюк: Гадаю, що буде спроба фізичної розправи наді мною. Тому найкращим захистом для себе на даний час, я вважаю, журналістів. І про будь-які свої подальші кроки я буду вам повідомляти.

Чому на роль «засланого козачка» вибрали саме вас? Чи це була ваша власна ініціатива?

Роман Забзалюк: Я в партії 12 років, тобто вже ветеран, можна сказати. До того ж, очолюю Центральну контрольно-ревізійну комісію у партії, яка зобов’язана перейматися питаннями недопущення розколів.

Що вам пообіцяло керівництво партії за цей відчайдушний крок? Можливо, місце у першій десятці виборчого списку?

Роман Забзалюк: А ось зверніть увагу: наскільки небезпечна ця антимораль, яка виходить з цього режиму. Коли людина говорить щиро: «я зробив це заради України», це сприймається ніби як майданна патетика. Але я дійсно робив це від серця і від розуму. Я це робив заради України.

Хто передав вам хабар у 450 тисяч доларів, про який ви говорите?

Роман Забзалюк: Безпосередньо Рибаков.

Оценка материала:

3.60 / 5
Роман Забзалюк: «Я не виключаю фізичної розправи наді мною» 3.60 5 5
Політика / Україна
 Наталья Клименко 08.02.2012 3988
Еще материалы раздела «Україна»