НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
15.04.2013 13340

Українці скуповують землі в Польщі

Серед іноземців, яку купують землю у Польщі, одними з найбільш активних є українці. Торік українцям видали 50 дозволів на купівлю польської землі.

Про це повідомляє польське видання Rzeczpospolita, посилаючись на рапорт МВС.

«Нашою землею цікавились головним чином німці, голландці і, що несподівано, українці. Минулого року громадяни України отримали 50 дозволів (в 2011 році – 43) на купівлю землі, або ж 15% від усіх дозволів, виданих іноземцям», - повідомляє видання.

Як пояснив газеті професор Роман Дрозд із Союзу українців у Польщі, тут життя є легшим, а зарплата – кращою, тому є люди, які хочуть поселитися там назавжди.

«Вони шукають тут роботу, відправляють дітей до шкіл, купують помешкання чи ділянки для будівництва будинку», - зазначив професор, додаючи, що дедалі частіше йдеться про людей з вищою освітою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Українці скуповують землі в Польщі 5.00 5 2
Бізнес / Нерухомість
15.04.2013 13340
Еще материалы раздела «Нерухомість»