<
НОВИНИ ДНЯ: "Здувся та перевзувся": в РФ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні  Через затримку Конгресом допомоги Україна втратила території на сході, – Білий дім  Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"всі новини дня
Політика
Україна
19.12.2014 1167

Степан Гавриш: Перехід Турчинова на роботу в РНБО послабить прем'єра

Призначення Олександра Турчинова в Радбез - це рішення Порошенка, спрямоване на посилення вертикалі влади президента. Разом з тим, перехід Турчинова вплине на позиції прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, який останнім часом демонструє готовність бути в державі якщо не першим, то й не другим.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив народний депутат III і IV скликань Степан Гавриш.

«Чому є впевненість в тому, що Турчинов тепер підпорядковуватиметься не своєму партійному шефу Яценюку, а президентові Порошенку на цій посаді? Тому що секретар РНБО - це посада не виборна. Президент може звільнити секретаря РНБО одним розчерком пера. Тому Турчинов змушений буде працювати на короткій діагоналі з Порошенком. Він не має права діяти, як самостійна політична фігура. Турчинов з сьогоднішнього дня виведений з активного політичного процесу і стає технічним виконавцем волі президента», - заявив він.

На думку Гавриша, Турчинов просто не міг відмовитися від пропозиції Порошенка і при цьому зручний в якості виконавця для своїх керівників, в тому числі і для Президента.

«Турчинов ще під час виконання обов'язків президента, коли його різко критикували за здачу Криму, говорив, що як тільки закінчиться термін його спікерства / президентства, він відразу ж подасть у відставку і піде з великої політики. Судячи з того, що він цього не зробив, у Порошенка в руках є дуже вагомі аргументи для переконання», - зазначив політик.

Оценка материала:

5.00 / 2
Степан Гавриш: Перехід Турчинова на роботу в РНБО послабить прем'єра 5.00 5 2
Політика / Україна
19.12.2014 1167
Еще материалы раздела «Україна»