<
НОВИНИ ДНЯ: Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Нафтогазова галузь РФ зіткнулася з кадровими проблемами через мобілізацію, - Bloomberg  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновників  У РФ істерика після заяви Кемерона: погрожує бити "по об'єктах Британії поза Україною"  Оладки з яблуками: простий рецепт  Коли Радониця 2024 року: історія, звичаї та народні прикмети  Не розслабляйтесь. Птуха попередила, що в Україну йдуть заморозки, і назвала дні, коли температура буде найнижчоювсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.04.2024 228

Наближаються 2 дні, коли городні роботи заборонені: не можна садити, підживлювати й розпушувати

Професійні городники назвали несприятливі дні для робіт в саду й на городі у травні 2024 року.

1f7027e3b5d1c039e09dbad4e2e512ee_26.04.24

Досвідчені господарі під час городніх робіт користуються посівним календарем, за яким визначають сприятливі та несприятливі дати для висаджування городини. Раніше наші пращури не мали можливості користуватися друкованими виданнями чи інтернет-ресурсами, де є купа порад, тому слідкували за природою, використовуючи її цикли собі на користь. Слідкували, які дні найсприятливіші для висадки рослин, а коли краще нічого на городі не робити, бо не буде врожаю. У травні є 2 такі дні, коли не варто нічого робити на городі чи в саду, бо це може нашкодити майбутньому врожаю. Пише ТСН. 

Які дні є забороненими для городніх робіт у травні 2024 року

Це 5 і 6 травня. Професіонали наголошують, що в ці дати краще відпочивати. Згідно з місячним календарем на 2024 рік, саме ці дні припадають на період спадного Місяця, тому вони найнесприятливіші для багатьох справ, зокрема для висаджування, підживлення чи інших робіт з рослинами. 5 травня від 08:57 Місяць вважатиметься неефективним, тому цей час експерти рекомендують присвятити відпочинку та прогулянкам на природі.

5-6 числа психологи радять більше бути на природі, займатися творчістю, саморозвитком та відпочивати. Не рекомендується жодних фізичних навантажень. Окрім того, 5 травня припадає на Великдень – одне з найважливіших християнських свят. Тому будь-які роботи – це грубе порушення традицій та релігійних обрядів.

Місячний календар на травень 2024 року: які дні є сприятливими

Найкращими днями для роботи на городі за місячним посівним календарем у травні 2024 року будуть такі числа: 3-4, 9-13, 17-22, 25-27, 30-31. В ці дні можна висаджувати розсаду, сіяти овочі у відкритий ґрунт, сапати бур’яни, поливати городину, мульчувати. Також цей період підходить для обрізання кущів та дерев.

Оценка материала:

5.00 / 2
Наближаються 2 дні, коли городні роботи заборонені: не можна садити, підживлювати й розпушувати 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.04.2024 228
Еще материалы раздела «Суспільство»