<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
16.01.2015 2477

Леоніда Антоненко призначено головою Департаменту реєстраційних питань та ліцензування Національного Банку України

Головою Департаменту реєстраційних питань та ліцензування Національного Банку України призначено Леоніда Антоненка, що раніше займав посаду радника в Sayenko Kharenko.

 

Призначення пана Антоненка підтверджує рішучість і готовність професійної юридичної спільноти України зробити внесок у проведення структурних і дієвих реформ в усіх сферах державного управління. Як відомо, в 2014 році ряд успішних практикуючих юристів, досвід яких об'єднує знання як іноземних правових систем і правової практики, так і тривалу роботу у правовій системі України, вирішили присвятити себе роботі в державному секторі.

Раніше юристи з міжнародним визнанням - Ігор Шевченко, Олексій Філатов, Сергій Козьяков, Віталій Касько - були призначені на відповідальні посади в Кабінеті міністрів України, Адміністрації Президента, Генеральній прокуратурі, судовій системі. Народними депутатами були обрані юристи Андрій Журжій (Fozzy Group), Вікторія Пташник (DROIT LAW FIRM), Олена Сотник («Солодко і партнери»).

За роки своєї роботи на посаді радника юридичної фірми Sayenko Kharenko, а також в міжнародних юридичних фірмах Linklaters (Лондон), Jackson Walker (Даллас, США), Леонід Антоненко супроводжував найбільші проекти у банківському секторі, зокрема у сферах корпоративного права та M&A, банківського регулювання, цінних паперів. Досвід пана Антоненка включає супровід найбільших публічних трансакцій в банківському секторі для транснаціональних банківських груп з присутністю в Україні, зокрема німецького Commerzbank, грецького Alpha Bank, французького BNP Paribas. Леонід також є членом робочої групи з питань антикорупційного законодавства; членом Комітету з питань корпоративного управління, емісії та обігу пайових цінних паперів та Експертної ради при Комісії з питань корпоративного управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку; членом Ради Комітету з корпоративного права та фондового ринку Асоціації правників України.

Леонід був неодноразово названий одним з кращих юристів України в сферах ринків капіталу, корпоративного права та M&A міжнародним рейтингом Best Lawyers International, дослідженням Ukrainian Law Firms видавництва «Юридична практика».

«Ми підтримуємо рішення радника фірми Леоніда Антоненка інвестувати свій час та досвід у реформування та покращення роботи банківського сектора України в якості керівника одного з ключових для сектора департаментів НБУ. Зважаючи на складну ситуацію в економіці країни, залучення до роботи державного регулятора фахівців такого рівня як пан Антоненко є більш ніж виправданим», - прокоментував призначення Володимир Саєнко, партнер Sayenko Kharenko.

Оценка материала:

5.00 / 1
Леоніда Антоненко призначено головою Департаменту реєстраційних питань та ліцензування Національного Банку України 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
16.01.2015 2477
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»