<
НОВИНИ ДНЯ: Спека сягне 34 градусів, але будуть грози: синоптики дали прогноз на початок тижня в Україні  Дощі з грозами та спека до +35 °C: прогноз погоди з 10 червня  Мінлива хмарність та до +28°С: прогноз погоди по Київщині на 7 червня  6 червня Київ накриє спека: прогноз погоди від Укргідрометцентру  Частину України накриють грози, шквали і град: синоптики уточнили прогноз на четвер  Синоптикиня попередила, кому погода 6 червня подарує приємну прохолоду, а кому спеку та грозові дощі  Короткочасні дощі з грозами: синоптик дала прогноз погоди на 5 червнявсі новини дня
Політика
Україна
03.04.2019 1569

"Жити по-новому": 22 пункта программы Порошенко 2014 года. Что выполнено, что нет?

Анатолий Амелин, экономист: Искал в сети программу Порошенко на эти выборы. Но Google все время выкидывает на программу 2014 года). Решил ее перечитать, и тут начались вопросы...


1. "Свобода народу залежить від способу, у який він взаємодіє із владою. Слід створити дієві механізми громадського, правового і політичного контролю за діями влади"…
- В этой связи возник вопрос, что происходит с расследованиями нападений на активистов?
https://nv.ua/…/v-ukraine-za-hod-zafiksirovali-50-napadenij…
В Программе право активистов есть, а в жизни защиты они не имеют?
2. "Стану гарантом збереження щойно відновленої парламентсько-президентської форми правління, за якої Уряд формується коаліцією фракцій та депутатів. Не претендуватиму на повноваження більші, ніж ті, на які ви мене оберете".
- Все правильно, но де-факто, президент влияет на решения Парламента через фракцию имени себя же, а Парламент назначает Кабмин. То есть, мы имеем усиление роли Президента, что идет в разрез с программой?
3. "Забезпечу повне перезавантаження влади. Докладу всіх зусиль у рамках своїх конституційних повноважень, щоб до кінця 2014 року відбулися дострокові парламентські вибори суто на пропорційній основі за відкритими списками".
- Скажите, произошло обновление власти? Судов? Прокуратур?
- А выборы в Парламент были по открытым спискам?
4. "Має відбутися децентралізація влади. Громади на місцях отримають більше прав і грошей на реалізацію повноважень. Виконавча влада в областях належатиме не призначеним згори "губернаторам", а виконкомам, сформованих облрадами, обраними людьми".
- Здесь, похоже, прогресс есть. регионы получили больше финансирования, факт.
- Но это полномочия были парламента и Кабмина. Но все таки.
5. "У якості першочергового внесу до Верховної Ради закон про парламентську опозицію".
- Возможно, плохо искал, но проект закона не нашел... Сбросьте ссылку?
6. "Структура власності ЗМІ стане прозорою, а конкурентне середовище в цій сфері – посилене. Створення суспільного телебачення є на порядку денному як невідкладне питання".
- Вы знаете собственников 112, прямого, НьюзВан? Реальных собственников?
- А что за треш был с Общественным ТВ и увольнением Аласании?
7. "Жити вільно – значить і вільно користуватися рідною мовою. Керуватимуся статтею 10 Конституції, яка визначає українську мову як державну, але особливо наголошує на правах російської мови та гарантує вільний розвиток усіх мов".
- Выводы делайте сами)
8. "Можливість вільно подорожувати до Європи дасть якнайшвидше запровадження безвізового режиму з ЄС протягом уже першого року мого президентства".
- Безвиз есть, правда, здесь была важна роль Парламента и Кабмина больше, чем Президента, но обещание выполнил. Не в первый год, конечно, но в третий. Обещаного три года ждут))
9. "До кінця ж терміну моїх повноважень розраховую добитися необхідних політичних рішень з боку ЄС та розпочати переговори про повноцінне членство України в Європейському Союзі".
- Мне об этих решениях ничего не известно(( а срок полномочий закончился...
10. "Реформувати правоохоронну систему (суди, міліцію, СБУ, прокуратуру) – значить, створити передумови успішності всіх змін, в тому числі й в економіці. Тільки незалежний суд може забезпечити захист прав та свобод і недоторканість власності, що важливо для притоку в країну інвестицій".
- Реформа милиции (патрульной) проведена, но это ответственность ВРУ и КМУ. Полная реформа Полиции не состоялась.
- СБУ... Семочко, рейдерские скандалы.. Выводы делайте сами
- Прокуратура... Кум без юридического образования прокурор, чистка не проведена. Выводы делайте сами.
11. "Антимонопольний комітет має стати ключовим економічним регулятором. Поле його діяльності – від забезпечення вільної конкуренції у великому бізнесі до гарантій малому підприємництву".
- Не изучал, честно. Вроде бы, критики к АМК не слышно.
12. "Зняти "корупційний податок" на економіку. Соціально відповідальний бізнес має платити податки до бюджету, а не хабарі окремим чиновникам. Кількість податків слід скоротити, ставки – зменшити, всі офшори - перекрити".
- Коррупционный налог никто не измерял, как и его динамику, но истории в Укроборонпроме, УЗ, банковской системе, думаю, будут базой еще не для одного расследования. Правда, похоже, уже не этой власти.
- Некоторые ставки уменьшены, тот же ЕСВ, но это инициатива Парламента. Не Президента)
- Количество налогов меньше стало?
- По поводу офшоров наткнулся на статью, как первые лица страны уклоняются от налогообложения. Выводы делайте сами.
https://www.capital.ua/…/125949-zhurnalisty-uznali-kak-perv…
13. "Ще на досить тривалий час зберегти систему спрощеного оподаткування для малого та середнього бізнесу. Створити свою справу, взяти відповідальність на себе – це теж жити по-новому".
- ФОПы вроде бы защищены. Но (!) представитель Винницкой Школы Экономики Рева уже не первый раз на них покушается))
14. "Забезпечити доступ української продукції на світові ринки. Якнайшвидше підписати економічну частину Угоди з ЄС (про зону вільної торгівлі) та в стислі терміни реалізувати її положення, які по суті є цілісним планом економічних реформ в Україні. Аграрна галузь може стати точкою прориву для української економіки".
- Аграрка прет. Рынка земли, правда нет, но мировые цены нам в помощь)
- Экспорт в Европу растет, правда, как и импорт из нее в Украину. Мы открылись, но будучи слабыми импорт растет быстрее экспорта.
https://delo.ua/…/import-v-ukrainu-rastet-bystree-chem-eks…/
15. "Антикорупційна люстрація судових, правоохоронних, податкових і митних органів".
- Без комментариев... Покажите списки, у кого есть?
16. "Встановлення публічного контролю за призначенням і діяльністю суддів і створення системи їхнього автономного функціонування, незалежного від законодавчої та виконавчої гілок влади. Формування професійного корпусу державних службовців, їх соціальний захист та посилення відповідальності".
- Тут недавно называли фамилии людей, кто решает в разных ветках власти... Комментировать не могу, но восторга от юристов не слышал.
17. "Формування професійного корпусу державних службовців, їх соціальний захист та посилення відповідальності ".
- Тоже, информации у меня не много. Знаю, что много профессионалов уже ушли из госсектора. Зарплаты, в целом, остаются низкими, что не привлекает профессионалов. Ответственность же огромная...
18. "Усвідомлення, що пропонувати та давати хабар так само аморально, як його вимагати та брати. Утвердження в якості свого роду національної ідеї нетерпимості до корупції ".
- Особенно здесь радуют расследования Схем и Бигуса про окружение Президента. Но выводы делайте сами.
19. "Пріоритетом стануть політична та дипломатична боротьба за повернення тимчасово окупованого Криму, збереження територіальної цілісності України, для чого глава держави повинен чути голос кожного регіону нашої соборної країни".
- Вопрос для меня больной, не возьмусь публично делать выводы...
20. "Зміцнення обороноздатності країни має стати загальнонаціональною справою, ділом всіх та кожного. Наш ВПК здатний задовольнити більшість потреб армії і дати поштовх реіндустріалізації – відродженню промислового потенціалу України".
- ВПК развивается, правда
- Так же правда и то, что много украинских разработок здесь не востребовано и с удовольствием покупается другими странами для производства там же.
- Ну и истории про Укроборонпром все опять омрачили..
21. "У той же час, громадяни України не зможуть почуватися у безпеці, поки ми не врегулюємо наші стосунки з Росією ".
- Здесь нечего сказать. Медведчук летает напрямую. Представлял Украину в переговорах с Кремлем. деталей урегулирования я не имею.
22. " Окремої ваги питання – забезпечення енергетичної незалежності, диверсифікація поставок газу. Зниження споживання енергії – наша спільна справа".
- Здесь очевидный прогресс. Потребление падает. Добыча растет, но очень медленно.
- Органы выдающие лицензии сотрясают коррупционные скандалы, инвесторы жалуются, что на рынок добычи газа и нефти чужих не пускают.
- Вот пример того как российские олигархи концентрируют у себя лицензии
https://www.obozrevatel.com/…/v-ukraine-iz-za-shem-fuksa-mo…
https://www.epravda.com.ua/rus/news/2018/09/4/640174/
- А вот прокурор говорит о коррупции в органах
https://biz.liga.net/…/gpu-rassleduet-vydachu-19-litsenziy-…
Выводы делайте сами.
"Жити по-новому – це покладатися перш за все на власні сили. За нас нашу роботу ніхто не зробить!
Я вірю, що ми здатні почути й зрозуміти один одного. Здатні об’єднатися заради достойного майбутнього України, заради спільної перемоги.
Бажання і готовність українців жити по-новому - ось основний ресурс національного розвитку і головна запорука успіху".
Автор: Анатолий Амелин, соучредитель аналитического центра "Украинский институт будущего", директор программы "Экономика"

Оценка материала:

5.00 / 1
"Жити по-новому": 22 пункта программы Порошенко 2014 года. Что выполнено, что нет? 5.00 5 1
Політика / Україна
03.04.2019 1569
Еще материалы раздела «Україна»