Життя та Стиль
Суспільство
Медовик на Медовий спас: 3 рецепти на будь-який смак
Напередодні славного свята - Медового спаса - ми підібрали рецепти найцікавіших тортів на основі меду, які називають "Медовик".
Сподіваємося, ви оберете один з них в якості святкової випічки в цей день.
Медовик на швидку руку
Складові:
Для коржів:
- Яйце - 2 шт.
- Цукор - 1 стакан
- Мед - 2 ст.л.
- Вершкове масло, порізане шматочками - 2 ст.л.
- Сода - 1 ч.л.
- Борошно - 3 склянки
Для крему:
- Густа сметана - 2 склянки
- Цукор - 1,5 склянки
Спосіб приготування:
1. Всі продукти для тіста, крім борошна, змішайте в каструлі з антипригарним покриттям і поставте на дуже повільний вогонь. Помішуйте масу протягом 3-5 хвилин, щоб масло повністю розтопилося.
2. Поступово додавайте борошно і замісіть тісто. Розділіть ще тепле тісто на 7-8 рівних частин і тонко розкатайте. Форму з низькими бортами змажте маслом і перекладіть на неї корж. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці до золотистого кольору.
3. Сметану ретельно збийте з цукром. Готовим кремом промажте коржі, останній корж розкришіть і обсипте крихтою верх і боки торта.
Рецепт Медовика для мультиварки
Складові:
- Яйце - 5 шт.
- Цукор - 270 г
- Мед - 135 г
- Сода - 3/4 ч.л.
- Борошно - 360 г
- Сметана (для крему) - 25% 300 г
- Цукрова пудра - 200 г
Спосіб приготування:
1. Для початку змащуємо чашу мультиварки вершковим маслом і посипаємо цукром, тоді торт не пристане. До речі, якщо у вас старенька мультиварка і до неї вже все пристає, не впадайте у відчай - вистилайте дно чаші пергаментним папером і все буде випікатися на «відмінно».
2. Борошно просіваємо, змішуємо з содою і відставляємо в сторону.
3. Потім міксером збиваємо яйця і цукор в міцну піну. Не припиняючи збивати, поступово додаємо розтоплений мед.
4. Тепер змішуємо борошно з яєчно-медової сумішшю і швидко замішуємо тісто, воно повинно бути рідке, як на оладки. Виливаємо тісто в чашу мультиварки і виставляємо режим "Випічка" на 50 хвилин. Відкривати мультиварку під час випічки не можна, бо бісквіт осяде.
5. Поки випікається бісквіт, збиваємо інгредієнти для крему - сметану та цукрову пудру. Готовий бісквіт виймаємо, розрізаємо на коржі і промазуємо кремом. До слова, для приготування медовика можна використовувати будь-який улюблений вами крем, навіть звичайна згущене молоко підійде.
Медовик з фруктами
Складові:
Для тіста
- Мед - 1 стакан
- Сода - 1 ст.л. без гірки
- Яйця - 5 шт.
- Цукор - 1 стакан
- Борошно - 4 склянки
Для крему:
- Цукор - 1 стакан
- Жирна сметана - 800 г
- Ванілін - щіпка
- Свіжі або консервовані фрукти - за смаком
Спосіб приготування:
1. Розтопити мед на водяній бані, додати соду. Збити яйця з цукром, додати до меду і перемішати. Всипати 4 склянки борошна, перемішати. Має вийти густе липке тісто. Викласти його на два великих дека, застелених пергаментним папером. Розрівняти ложкою або силіконової лопаткою.
2. Відправити в розігріту до 200 ° С духовку і випікати 25-30 хвилин до золотистого кольору. Остудити і зняти папір.
3. Для крему збити жирну сметану і цукор, додати ванілін. Змастити коржі кремом, додавши фрукти: нарізані банани, персики, ківі, малину або полуницю. Поставити торт в холодильник на кілька годин.