<
НОВИНИ ДНЯ: Ціни знижуються. Скільки коштує оренда житла у великих містах Польщі  Дрони Magura V5 завдали російському флоту шалених збитків: у ГУР назвали суму  Хмарно, ще більш прохолодно: прогноз погоди в Україні на 12 травня  Цінові рекордсмени. В яких містах України найдорожче житло  Російські агенти активніше працюють у Європі. Bloomberg описав побоювання чиновників ЄС  Україна в ОБСЄ пояснила, в чому спорідненість нацистів та сучасної Росії  В Україні знову очікуються заморозки: прогноз погоди на 12 травнявсі новини дня
Політика
Україна
25.11.2019 1155

Через ініційований Герусом імпорт електроенергії з РФ шахтарі «Львіввугілля» вже місяць без зарплат

Через імпорт електроенергії з Росії, який розпочався через "поправку Геруса", «Львіввугілля» вже місяць не отримує гроші за поставлене вугілля і не може виплатити зарплати шахтарям, його потрібно зупинити.

Про це заявив в.о. генерального директора ДП «Львіввугілля» Олег Акімов.

Він зазначив, що зростання імпорту російської електроенергії критично вплинуло на роботу підприємства, адже у вітчизняної генерації зменшились потреби у вугіллі і, як наслідок, «Лівіввугілля» вже місяць не отримує кошти за поставлене вугілля.

«Критично вплинуло. Тому що ми місяць без заробітної плати. Не можемо платити людям гроші. Місяць «Центренерго» не розраховується з нами за поставлене вугілля», сказав Акімов.

На його думку, це може призвести до кризової ситуації в роботі підприємства, аж до його закриття, внаслідок чого понад 100 тисяч людей у львівському регіоні можуть залишитись без засобів для існування

«Це два регіони з населенням практично більше 100 тисяч людей залишаться без фінансування. Шахти в регіоні в Сокальському районі являються бюджетоутворюючими. Фактично до 50% бюджету міст, Червоноград і Сокальський район, йде від роботи цих підприємств. І до 100 тисяч людей залишаться просто без засобів до існування», - сказав Акімов.

Він вважає, що імпорт російської електроенергії має бути зупинений, адже у вітчизняної генерації достатньо потужностей і дефіциту струму у нас немає.

«На мою думку потрібно відновити нормальну роботу теплової генерації, від якої залежать підприємства, шахти. Для початку нехай енергетичний баланс країни складуть, треба порахувати. А після цього можна буде говорити, купувати за кордоном електроенергію чи не купувати. Поки у нас існує можливість виробляти свою теплову генерацію, я не бачу необхідності закупляти за кордоном», - наголосив Акімов.

Нагадаємо, раніше керівники енергокомпаній звернулись до президента України Володимира Зеленського з проханням зупинити імпорт російської електроенергії, наголосивши, що імпорт дешевого струму з РФ та Білорусі знищує українську енергетичну та вуглевидобувну галузі і загрожує енергетичній незалежності країни та національній безпеці, і його потрібно зупинити.

11 жовтня Президент України Володимир Зеленський заявив - він не знав, що ухвалені з ініціативи Геруса зміни до закону про ядерну енергетику дали можливість відновити комерційний імпорт електроенергії з РФ. Президент зауважив, що необхідно розібратися з імпортом електроенергії з Росії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Через ініційований Герусом імпорт електроенергії з РФ шахтарі «Львіввугілля» вже місяць без зарплат 5.00 5 1
Політика / Україна
25.11.2019 1155
Еще материалы раздела «Україна»