Життя та Стиль
Суспільство
Десерт на ледачу господиню: полуничний торт-желе
Десерт, який не потребує випікання та багато часу.
Достатньо змішати компоненти та поставити на пару годин застигати в холодильник - і можна насолодитися охолоджуючим та смачним літнім десертом.
Інгредієнти:
- Сметана - 600 г
- Желатин - 25 г
- Цукор - 1 стакан
- Полуниця - 500 г
Спосіб приготування:
- Желатин з'єднати з 0,5 склянки води і залишити набухати протягом 10 хвилин.
- Сметану з'єднати з цукром і збити до тих пір, поки не розчиниться цукор.
- Розтопити набряклий желатин в мікрохвильовці і з'єднати його з сметаною, збиваючи на невеликій швидкості міксера.
- Силіконову форму для випічки кексів наповнити полуницею. Залити полуницю сметанним желе.
- За допомогою лопатки підняти полуницю з дна форми. Надіслати сметанний торт-желе в холодильник мінімум на 2 години. Для того щоб полегшити витяг торта з форми потрібно відправити його в ємність з гарячою водою на одну хвилину. Потім дістати торт і відразу перевернути на тарілку і витягти з форми.