НОВИНИ ДНЯ: Ідеальний момент усе виправити: 4 знаки зодіаку отримають потужний знак від Всесвіту 11 грудня  Путін перебільшує стійкість російської економіки  Донбас і вибори під час війни: що обговорюють у мирному плані та навколо нього  У НАТО немає плану на випадок виходу США, - Politico  До України іде похолодання: синоптикиня розповіла, якою буде погода цього тижня  Без Америки Європа у кризі — лідери шукають шляхи підтримки України та власної оборони  У Києві - дощ, на сході - мокрий сніг: якою буде погода в Україні 10 груднявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.10.2020 1114

Вівсяне печиво від Валентини Хамайко

Відомий кондитер та телеведуча Валентина Хамайко вже радувала наших читачів своїми рецептами

d7cc2b304fa6b8d02668a59fabe54191-quality_75Xresize_cro_05.10.20

Валентина розповідає: "Я часто вигадую рецепти, перероблюю – бо мені щось не смакує, здається занадто солодким або ще щось… У мене немає набору з п’яти супів чи з трьох основних страв, які я постійно повторюю на кухні. Часто це просто політ фантазії. Бо діти, наприклад, сказали: «Хочу торт, але не дуже солодкий». От і фантазуй, мамо.

Найскладніше – то, на мою думку, хліб і круасани. Рідко вдається спекти смачний, ідеальний хліб з першого разу. Тут потрібно навчитися відчувати тісто. Саме відчувати, а це приходить лише з досвідом. Як колись казав один мій знайомий пекар: поки не спалиш мішок борошна - не навчишся пекти. Я з хлібом дуже довго «гралася», експериментувала, багато згодовувала пташечкам, тому що мені не подобався результат. А круасани – то взагалі безліч нюансів: температура, пора року, качалка, якою ти розкачуєш, поверхня, на якій ти це робиш, масло, духовка і навіть лист, на якому ти випікаєш".

Але є рецепт, випічка за яким вдається кожному. Це вівсяне печиво з горіхами - печеться не складно, а зберігатися може довго.

Рецепт вівсяного печива від Валентини Хамайко

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Вівсяні пластівці – 2,5 склянки
  • Цукор - 0,5 склянки
  • Сметана – 0,5 склянки
  • Масло – 150 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Горіхи – 80 г

Спосіб приготування:

  1. Насипати в миску борошно і вівсянку. Додати соду.
  2. Порізати масло на кубики, додати до борошна. Туди ж – яйце, цукор, сметану і все збити міксером.
  3. Подрібнити горіхи та додати до тіста.
  4. Все добре змішати, сформувати печиво.
  5. Випікати при температурі 170 градусів приблизно 25 хвилин.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 1
Вівсяне печиво від Валентини Хамайко 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
05.10.2020 1114
Еще материалы раздела «Суспільство»