НОВИНИ ДНЯ: Чому Байден дозволив бити далекобійною зброєю по Росії: деталі від Reuters  Кім Чен Ин заявив про небезпеку ядерної війни  Третя світова війна вже почалась: термінова заява Залужного  Яблучний тарт татен: рецепт ароматної французької випічки  На Марсі знайшли ознаки життя: що кажуть вчені  Майже 90% компаній планують підвищити зарплати: на скільки вони зростуть у 2025 році  "Загарбати цілком й остаточно": політичний експерт назвав сценарій, який Путін підготував для Українивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
05.10.2020 947

Вівсяне печиво від Валентини Хамайко

Відомий кондитер та телеведуча Валентина Хамайко вже радувала наших читачів своїми рецептами

d7cc2b304fa6b8d02668a59fabe54191-quality_75Xresize_cro_05.10.20

Валентина розповідає: "Я часто вигадую рецепти, перероблюю – бо мені щось не смакує, здається занадто солодким або ще щось… У мене немає набору з п’яти супів чи з трьох основних страв, які я постійно повторюю на кухні. Часто це просто політ фантазії. Бо діти, наприклад, сказали: «Хочу торт, але не дуже солодкий». От і фантазуй, мамо.

Найскладніше – то, на мою думку, хліб і круасани. Рідко вдається спекти смачний, ідеальний хліб з першого разу. Тут потрібно навчитися відчувати тісто. Саме відчувати, а це приходить лише з досвідом. Як колись казав один мій знайомий пекар: поки не спалиш мішок борошна - не навчишся пекти. Я з хлібом дуже довго «гралася», експериментувала, багато згодовувала пташечкам, тому що мені не подобався результат. А круасани – то взагалі безліч нюансів: температура, пора року, качалка, якою ти розкачуєш, поверхня, на якій ти це робиш, масло, духовка і навіть лист, на якому ти випікаєш".

Але є рецепт, випічка за яким вдається кожному. Це вівсяне печиво з горіхами - печеться не складно, а зберігатися може довго.

Рецепт вівсяного печива від Валентини Хамайко

Інгредієнти:

  • Борошно – 1 склянка
  • Вівсяні пластівці – 2,5 склянки
  • Цукор - 0,5 склянки
  • Сметана – 0,5 склянки
  • Масло – 150 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Горіхи – 80 г

Спосіб приготування:

  1. Насипати в миску борошно і вівсянку. Додати соду.
  2. Порізати масло на кубики, додати до борошна. Туди ж – яйце, цукор, сметану і все збити міксером.
  3. Подрібнити горіхи та додати до тіста.
  4. Все добре змішати, сформувати печиво.
  5. Випікати при температурі 170 градусів приблизно 25 хвилин.

Смачного!

Оценка материала:

5.00 / 1
Вівсяне печиво від Валентини Хамайко 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
05.10.2020 947
Еще материалы раздела «Суспільство»