НОВИНИ ДНЯ: На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Економіка
19.01.2021 6852

В Україні хочуть скасувати перенесення робочих днів через свята

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №4597 про заборону перенесення робочих днів.

Автором законопроєкту є народна депутатка від Слуги народу, глава комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова, повідомляє ЛІГА.net.

У пояснювальній записці до документа йдеться, що надмірна кількість перенесених робочих днів негативно впливає на продуктивність праці, мінімізує можливості роботи з інвесторами. І загалом формує негативну репутацію бізнеспотенціалу України в світі.

Автори документа зазначають, що перенесення вихідних – це радянська традиція, і в таких країнах, як Білорусь, Польща, Словаччина, Чехія, Литва, Франція, Німеччина, Данія, Нідерланди, США та інших країнах такої практики немає.

"Крім того, перенесення робочих днів призводить до 6-денного робочого тижня, іноді – два рази на місяць, що є порушенням законодавчих вимог до мінімального часу відпочинку працівника. У той же час, перенесення робочих днів іноді призводить до чотирьох неробочих днів поспіль, що знижує трудову мотивацію, а також негативно впливає на можливість людини адаптуватися до робочого дня", – йдеться в записці.

Законопроєктом передбачається внесення змін до статті 67 Кодексу законів про працю України, яким пропонується заборонити перенесення вихідних і робочих днів на підприємстві, в установі або організації, крім випадків, встановлених Кодексом.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні хочуть скасувати перенесення робочих днів через свята 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
19.01.2021 6852
Еще материалы раздела «Економіка»