<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
21.01.2021 505

Міністр розповів, коли в аптеках з’явиться вакцина проти коронавірусу

За прогнозами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, вакцина проти коронавірусу на комерційному ринку з'явиться до літа.

Про це глава МОЗ завив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"Якщо говорити про появу вакцини від коронавірусної хвороби на комерційному ринку в достатній кількості, думаю, що до літа з'являться легальні поставки вакцини", - розповів Степанов.

При цьому за його словами, згідно з національним планом вакцинації від коронавірусу, всі українські громадяни будуть вакциновані за державний рахунок.

"Цей план складається з п'яти етапів. Почнемо з медичних працівників, літніх людей і тих, хто знаходиться в групі ризику. З кожним етапом вакцинації охоплення людей збільшуватиметься. На п'ятому етапі ми вакцинуємо людей, які не потрапляють в групу ризику ні за віковою, ні з професійними показниками і не мають супутніх захворювань. Якщо людина розуміє, що потрапляє в п'яту групу, тобто буде вакцинована в кінці 2021 початку 2022 року, але хоче вакцинуватися раніше, він зможе придбати вакцину на комерційному ринку", - додав Степанов.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міністр розповів, коли в аптеках з’явиться вакцина проти коронавірусу 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
21.01.2021 505
Еще материалы раздела «Суспільство»