<
НОВИНИ ДНЯ: "Швидка" глазур на паску від Ектора з "МастерШеф". Готується усього з двох інгредієнтів  Частина України заллє дощами на Великдень: прогноз погоди на тиждень  Литва і Польща повинні замінувати кордони з РФ і Білоруссю: генерал зробив важливу заяву  Як Україна буде захищати F-16 на аеродромах: відповідь Повітряних сил  Прогноз погоди у травні: синоптикиня розповіла, чого очікувати українцям  Великдень-2024. Які будуть обмеження і чи скасують комендантську годину  Чи встигнуть до зими відновити енергетику України: що кажуть експерт та Міненерговсі новини дня
Політика
Європа
26.01.2021 491

ЄС виділить на гуманітарні цілі 1,4 млрд євро

Євросоюз на 60% збільшив свій річний бюджет з надання гуманітарної допомоги третім країнам, виділивши на ці потреби 1,4 млрд євро в 2021 році.

Про це йдеться в заяві Єврокомісії, оприлюдненій у вівторок, 26 січня.
"Оскільки глобальні гуманітарні потреби ще більше погіршуються через наслідки пандемії коронавірусу і наслідків зміни клімату, Єврокомісія затвердила свій первісний річний гуманітарний бюджет на 2021 рік у розмірі 1,4 млрд євро. Це являє собою збільшення більш ніж на 60%, порівняно з початковим гуманітарним бюджетом у розмірі 900 млн євро, який був прийнятий минулого року", - йдеться в повідомленні.
Основний обсяг допомоги - 505 млн євро - піде в країни Африки, ще 385 млн євро - в країни Близького Сходу і Туреччину, в першу чергу - на потреби біженців із Сирії. Ще 180 млн євро будуть спрямовані на надання допомоги найбільш вразливим верствам населення в Азії та Латинській Америці (Венесуела і Колумбія). Для України, держав Західних Балкан і закавказьких держав виділено 28 млн євро.
Інша частина фінансування в розмірі 302 млн євро буде використана на гуманітарні авіаперевезення ЄС і на непередбачені гуманітарні кризи чи раптові піки вже існуючих криз.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС виділить на гуманітарні цілі 1,4 млрд євро 5.00 5 1
Політика / Європа
26.01.2021 491
Еще материалы раздела «Європа»