<
НОВИНИ ДНЯ: Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
02.02.2021 550

НБУ: Індекс базових галузей впав вперше за 5 років

За підсумками 2020 року Індекс виробництва базових галузей України впав вперше за 5 років, падіння склало 3,7% р/р.

Про це йдеться в макроекономічному і монетарному огляді Національного банку.
При цьому в грудні Індекс прискорив зростання (до 9% р/р) за рахунок поліпшення показників у більшості секторів.
Зростання сільгоспвиробництва прискорився до 26% р/р внаслідок зсуву темпів збирання пізніх зернових та технічних культур. Певне заповнення відкладеного попиту після карантину вихідного дня, очікування січневого локдауну і збільшення темпів зростання зарплат зумовило прискорення зростання роздрібної торгівлі (до 13,4% р/р).
Завдяки високому зовнішньому попиту, нарощуванню витрат бюджету і холоднішій, ніж у минулому році, погоді відновилося зростання в промисловості (на 4,8% р/р). Значні темпи збільшення витрат бюджету на дорожню інфраструктуру підтримували зростання в будівництві.
"У той же час пожвавлення промисловості і будівництва, а також нарощування експорту стимулювали оптовий товаро- і вантажообіг", - йдеться в огляді.
В останній раз падіння Індексу зафіксовано в 2015 році - на 11,7%. Після цього показники зростали щороку на 2-5,2%.

Оценка материала:

5.00 / 1
НБУ: Індекс базових галузей впав вперше за 5 років 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
02.02.2021 550
Еще материалы раздела «Економіка»