<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росіївсі новини дня
Політика
Україна
03.02.2021 519

В Кабміні назвали умову для проведення електронних виборів

Міністр цифровий трансформації Михайло Федоров вважає, що проблема електронних виборів - не технологічна, а ментальна. Для їх проведення потрібна довіра людей цифровій державі.

Про це він розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, від влади залежить рівень довіри до цифрових технологій. Якщо швидко запускатимуть державні електронні послуги, а люди будуть впевнені в безпеці, то й у суспільства з'явиться потреба в цьому.

"Я вважаю, що проблема електронних виборів - не технологічна, а ментальна. Це проблема довіри і ставлення. Якщо ми не зробимо так, щоб люди довіряли цифровій державі, тоді не вийде провести електронні вибори", - розповів він.

Нагадаємо, закон про референдум, який минулого тижня прийняла Рада, включає два способу голосування. Українці можуть проголосувати безпосередньо на дільницях, заповнивши паперові бюлетені, і електронне голосування.

При цьому перший заступник голови парламентського комітету з питань державної влади Роман Лозинський вважає, що норми в законі з приводу електронного голосування прописані так, що їх можна трактувати дуже широко.

Він уточнив, що документ дає Центрвиборчкому повноваження вирішувати, як буде проводитися електронний референдум в обхід парламенту, що також йде в розріз з Конституцією.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Кабміні назвали умову для проведення електронних виборів 5.00 5 1
Політика / Україна
03.02.2021 519
Еще материалы раздела «Україна»