НОВИНИ ДНЯ: Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Нафта дешевшає після невдалої спроби Ірану атакувати Ізраїль  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Оренда квартир подорожчала в Україні: ціни по областях  Де в Україні найвищі та найнижчі пенсії: деталі від ПФУ  Атака Ірану на Ізраїль викликала хаос у світових авіаперевезенняхвсі новини дня
Політика
Україна
06.02.2021 522

Україна звернулася до YouTube щодо закриття NewsOne, ZIK і 112

Україна звернулася до компаній Google і YouTube з юридично підкріпленим проханням про закриття Ютуб-каналів телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK, які потрапили під санкції Ради національної безпеки і оборони.

Про це в ефірі програми "На самом деле: Украина" на телеканалі "Дом" заявив заступник міністра культури та інформаційної політики Тарас Шевченко.

Він вважає, що мовлення телеканалів, які потрапили під санкції, буде зупинено і в інтернеті, оскільки в практиці великих інтернет-майданчиків подібний досвід уже є.

"У більшості випадків великі компанії позитивно реагують на запити, коли держава апелює питаннями національної безпеки. І позитивно розглядають ці звернення, тому ми віримо, що наше звернення також буде розглянуте позитивно", - зазначив заступник міністра культури та інформполітики.

Нагадаємо, 2 лютого Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти проросійських телеканалів NewsOne, ZIK та "112 Україна", а також їхнього власника - народного депутата від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції передбачають анулювання ліцензії цих телеканалів.

Наступного дня мовлення NewsOne, ZIK та "112" було припинено. Однак їх ефіри транслюються на каналах YouTube.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна звернулася до YouTube щодо закриття NewsOne, ZIK і 112 5.00 5 1
Політика / Україна
06.02.2021 522
Еще материалы раздела «Україна»