НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Бізнес
Економіка
06.02.2021 560

Міжнародні резерви України впали нижче $29 млрд

У січні міжнародні резерви України скоротилися на 1,1% і становили на 1 лютого $28,82 млрд (у еквіваленті).

Про це повідомляє пресслужба Національного банку України.

У НБУ пояснили, що скорочення в першу чергу відбулося через погашення зовнішніх і внутрішніх зобов'язань держави.

Водночас інтервенції НБУ на валютному ринку і валютні надходження на користь уряду частково пом'якшили вплив платежів з обслуговування держборгу.

Що впливало на динаміку резервів у січні:

  1. Операції уряду з управління держборгом: загальний обсяг платежів з обслуговування і погашення держборгу склав $311,4 млн.
  2. Операції НБУ на міжбанківському валютному ринку: Нацбанк провів кілька інтервенцій із продажу (на загальну суму $20 млн) і з купівлі ($40 млн) валюти для згладжування коливань на валютному ринку.
  3. Переоцінка фінансових інструментів (внаслідок зміни ринкової вартості і курсів валют). Минулого місяця їх вартість зменшилася на $68,7 млн (в еквіваленті).

У НБУ наголосили, що поточний обсяг міжнародних резервів покриває 4,7 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов'язань України і поточних операцій уряду й Нацбанку.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міжнародні резерви України впали нижче $29 млрд 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
06.02.2021 560
Еще материалы раздела «Економіка»