НОВИНИ ДНЯ: Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українцівсі новини дня
Політика
Європа
07.02.2021 760

Греція посилює карантинні заходи через спалах COVID-19

У деяких частинах Греції посилили карантин у зв'язку зі сплеском захворюваності на коронавірус.

Про це повідомляє Reuters в неділю, 7 лютого.

Зокрема, в червоних зонах на три години продовжили нічну комендантську годину у вихідні дні. Тепер в Афінах, де проживає близько половини населення країни, комендантська година на вихідних тепер починається о 18:00 замість 21:00.

"Епідеміологічна картина погіршується. Ми перебуваємо в ситуації, яка може вийти з-під контролю в геометричній прогресії", - говорить Вана Папаевангелу, член комітету експертів з інфекційних захворювань, який консультує уряд.

Вона додала, що в Афінах спостерігається явне зростання інфекцій в більшості районів, на 30% зафіксовано зростання в Салоніках, другому за величиною місті Греції. Заповнюваність відділень інтенсивної терапії пацієнтами з коронавірусом в лікарнях Афін зросла до 63% минулого тижня.

"Нові інфекції виявляють в основному у віковій групі від 25 до 44 років, що означає, що ми спостерігаємо внутрішньосімейну дисперсію", - пояснила експерт.

Нові обмеження триватимуть мінімум до 15 лютого.

Оценка материала:

5.00 / 1
Греція посилює карантинні заходи через спалах COVID-19 5.00 5 1
Політика / Європа
07.02.2021 760
Еще материалы раздела «Європа»