<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росієювсі новини дня
Політика
Україна
12.02.2021 785

У РНБО розповіли про масову кібератаку на українців

  У РНБО повідомили про масову кібератаку на українських користувачів в кінці січня. Зловмисники зіграли на ажіотажі навколо вакцинації від коронавірусу і отримували доступ до комп'ютерів своїх жертв.

Про це в п'ятницю, 12 лютого, повідомляє прес-служба РНБО.
Відзначається, що під час атаки на популярному хостингу створили веб-сторінку, яка імітувала сайт Міністерства охорони здоров'я України. Вона була зареєстрована на декількох доменах, які імітували офіційний moz.gov.ua.
На фейковій сторінці була розміщена інформація про нібито початок з 25 січня обов'язкової вакцинації від COVID-19. Користувачам було запропоновано завантажити файл з подробицями. Як з'ясувалося, в документ хакери вбудували шкідливий код (макрос), який при відкритті запускав скрипт, що забезпечує віддалене управління зараженим комп'ютером.
Національний координаційний центр кібербезпеки спільно з CSIRT-NBU і CERT-UA заблокував фішингові домени - moz-gov-ua.com, moz-govua.com і mozgovua.com.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
У РНБО розповіли про масову кібератаку на українців 5.00 5 1
Політика / Україна
12.02.2021 785
Еще материалы раздела «Україна»