<
НОВИНИ ДНЯ: З в'язниці – на війну: в Україні мобілізують засуджених – хто піде на фронт  Туск розкрив, який контингент НАТО вже присутній в Україні  Ніжний торт-суфле "Пташине молоко". Фантастичний десерт зі смаком дитинства  Астрономи виявили рекордну планету, в понад чотири рази більшу за Землю  Україна зробила гарячий "подарунок" Путіну: пролетів понад 1300 км  "Росією не керують раціональні уми": генерал Павлюк назвав стратегічний провал ворога  Готуємо соус "Тартар" вдома: в 100 разів смачніше за магазинну "хімію"всі новини дня
Політика
Україна
14.02.2021 4309

Українців перевірять на наявність антитіл до COVID-19

  Міністерство охорони здоров'я планує з наступного тижня почати підготовку до проведення масштабного дослідження на наявність антитіл у жителів України до коронавірусу, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.
"Масового тестування на COVID-19 не буде, але ми говоримо про сероепідеміологічне дослідження, яке дозволить вивчити кров на наявність імуноглобуліну G і подивитися, скільки випадків захворювання COVID-19 наша система не виловлює", - сказав він журналістам.
Ляшко повідомив, що в ході дослідження будуть протестовані близько 10 тисяч осіб по всій території України, у яких, у відповідності з репрезентативною вибіркою, буде взята кров.
"У вівторок у нас початок: ми збираємо всі департаменти охорони здоров'я, презентуємо дизайн і погоджуємо дати. Вибірка буде враховувати, зокрема, стать, вік, місце проживання, рід занять", - сказав заступник міністра охорони здоров'я.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українців перевірять на наявність антитіл до COVID-19 5.00 5 1
Політика / Україна
14.02.2021 4309
Еще материалы раздела «Україна»