НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
15.02.2021 583

Як і де українці зможуть пройти вакцинацію від COVID-19

На першому етапі вакцинації щеплення від коронавірусу будуть проводити тільки мобільні бригади. Першими у черзі на отримання вакцини будуть медики, які надають допомогу COVID-хворим, і співробітникам екстреної медичної допомоги.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Також в рамках першого етапу проведуть вакцинацію працівникам і людям, які проживають у інтернатах та будинках для людей похилого віку, а також військовим з ООС. Всього щеплення отримають майже 370 тисяч осіб.

Вакцинація людей буде проводитися на місцях їх роботи мобільними бригадами. У бригад буде поіменний список тих, хто погодився на вакцинацію і кого в який день прищеплювати. Формуванням таких списків буде займатися керівництво лікарень, координатори та обладміністрації.

Починаючи з другого етапу вакцинація розпочнеться на базі пунктів щеплень при поліклініках і лікарнях. Таких пунктів в Україні має бути 4,3 тисячі. Мобільні бригади будуть їздити до тих, у кого немає можливості відвідати амбулаторію.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко впевнений, що в Україні з другого етапу можуть робити по 5 мільйонів щеплень в місяць. При цьому темпи вакцинації можуть наростити і до 10 млн щеплень в місяць, якщо буде достатньо вакцини.

З 1 березня охочі зробити щеплення зможуть записатися на вакцинацію через сімейного лікаря на спеціальному інформаційному порталі COVID-19 або через "гарячу лінію" 0-800-60-20-19.

Якщо з якихось причин, наприклад, через хворобу, людина пропустить свою чергу вакцинації, він зможе отримати укол пізніше.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як і де українці зможуть пройти вакцинацію від COVID-19 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
15.02.2021 583
Еще материалы раздела «Суспільство»