<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Життя та Стиль
Особисті фінанси
15.02.2021 832

Як оформити перерахунок за опалення, якщо вдома холодно

Кожен опалювальний сезон з’являються українці, які страждають від холоду у власних квартирах. Причини можуть бути різними, але найчастіше люди скаржаться на холодні батареї, адже платити за опалення при цьому мусять чимало.

Експерт з питань житлово-комунального господарства Олег Голубенко попереджає – справа може бути не в самих радіаторах:

«Неправильно рахувати температуру безпосередньо самої батареї – дуже вона гаряча або не дуже гаряча. Може бути так, що батарея занадто гаряча, а в кімнаті холодно. Чому? Тому що вікна стоять старі, дме з усіх боків, немає нормальної ізоляції будинку, дуже тонкі стіни тощо».

Тепла може не вистачати через перепланування квартири, а також неправильно встановлені радіатори чи теплу підлогу. Якщо від цього постраждали сусіди, відшкодовувати їхні збитки муситимуть самі мешканці будинку – пояснили в новинах «Сьогодні» на каналі «Україна».

А якщо ви впевнені у тому, що вдома холодно саме через неякісне опалення, потрібно:

звернутися до обслуговуючої компанії (ЖЕК або ОСББ) і до компанії-теплопостачальника;

призначити дату і час для комісії, що проведе огляд і складе акт про якість послуги;

запросити перерахунок / подати заявку на відновлення послуги.

Якщо ваші звернення ігнорують, покличте двох сусідів і самостійно складіть акт у довільній формі. Завірте його підписами і відправте в обслуговуючу компанію та теплопостачальнику.

Якщо ж з послугою дійсно є проблеми, а перерахунок не роблять, потрібно звертатися в суд з позовом про захист прав споживача.

 

Оценка материала:

5.00 / 1
Як оформити перерахунок за опалення, якщо вдома холодно 5.00 5 1
Життя та Стиль / Особисті фінанси
15.02.2021 832
Еще материалы раздела «Особисті фінанси»