<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
16.02.2021 550

У Кабміні пояснили помірне падіння економіки

Українська економіка впала в минулому році менше, ніж очікувалося, завдяки зростанню в четвертому кварталі.

Про це йдеться в повідомленні Мінекономіки.
У відомстві нагадують, що за підсумками 2020 року ВВП скоротився на 4,2%, хоча, за різними прогнозами, скорочення очікувалося від 4,8% до 6,5%.
Так, повідомляється, що наприкінці року значно зріс рівень споживчого попиту завдяки підвищенню з 1 вересня мінімальної зарплати до 5 000 грн і зростанню реальної зарплати на 9,6% в четвертому кварталі.
Також у МЕРТ кажуть, що зріс попит з боку сектору державного управління за рахунок держпідтримки бізнесу і населення і завдяки програмі Велике будівництво.
У всіх секторах економічної діяльності спостерігалося підвищення рівня виробництва, що пояснюється адаптацією більшості компаній до роботи в умовах карантинних обмежень.
На уповільнення падіння економіки також мало вплив пожвавлення на міжнародних ринках наприкінці 2020 року.
Стримуючими факторами зростання економіки залишалися понесені на початку року збитки підприємств і низька інвестиційна активність у реальному секторі.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Кабміні пояснили помірне падіння економіки 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
16.02.2021 550
Еще материалы раздела «Економіка»